Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Nu compara relatia voastra cu a altcuiva

Nu compara relatia voastra cu a altcuiva

 

Este normal să ne evaluăm relaţia în funcţie de modul nostru de a percepe alte relaţii, şi să folosim acele percepţii pentru a ne întări convingerea că relaţia noastră este frumoasă sau să ne întrebăm dacă aceasta poate rezista timpului.  Dar indiferent că vrem să folosim astfel de comparaţii pentru ceva bun sau ceva rău, nu contează- pentru că este o idee proastă să-ţi compari relaţia cu a altcuiva.

Nu compara relaţia voastră cu a altcuiva pentru că:  

Aparanţele pot fi înşelătoare. Te-ai enervat vreodată din cauza faptului că ai văzut o colegă purtând o geantă foarte scumpă, dar apoi, câteva secunde mai târziu, ţi-a recunoscut că a cumpărat-o în rate? Acelaşi principiu se aplică şi relaţiilor- la prima vedere sau la suprafaţă pare a fi fericire, dar în realitate certurile pot fi ascunse, sau atmosfera tensionata în relaţia prietenilor tăi.

Citeste si: Cum il faci sa te doreasca mai mult

Lumea îşi exprimă iubirea în moduri diferite. Se prea poate ca iubitul prietenei tale să îi cumpere multe flori şi cadouri, în timp ce ultimul buchet de flori de la bărbatul tău l-ai primit acum 3 luni.  Dar înainte de a sări la concluzia că prietena ta s-a ales cu ceva mai bun, ia în considerare şi modul de exprimare al afecţiunii soţului tău. Te sună în fiecare seară, tu ştiind că el urăşte să vorbească la telefon? Te complimentează în fiecare zi? Încearcă să te concentrezi  pe ce ceea ce face soţul tău, nu pe ceea ce face soţul alteia.

Citeste si: Perfectionista in relatia de cuplu

Nu ajută la nimic. Următoarea dată în care vrei să-ţi compari relaţia cu a altcuiva, întrebă-te ,, Mă ajută acest lucru? Sau mă răneşte? ’’. Dacă răspunsul se regăseşte în a doua întrebare, atunci este momentul să te opreşti din comparat.

Tu compari relaţia voastra cu a prietenilor voştri?

 

Comments

comments

Leave a Reply