Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Pana la ce varsta sunt activi sexual barbatii

Pana la ce varsta sunt activi sexual barbatii


Activitatea sexuală este un instinct ce acţionează automat ca parte a comportamentului uman. Dar biologia din spatele acestor instince este destul de complexă, mai ales în cazul bărbaţilor. Pentru mulţi bărbaţi, sexualitatea este unul din lucrurile care se schimbă în timp. Este un proces gradual, aproape neobservat, care începe cu vârsta mijlocie.

Cum afectează vârsta funcţia sexuală

Oamenii de ştiinţă nu înţeleg pe deplin toţi factorii care contribuie la funcţia sexuală în cazul bărbaţilor mai tineri, cu atât mai puţin ce cauzează schimbările ce vin odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, este clar că hormonii şi vasele de sânge sunt responsabile pentru schimbarea apetitului sexual al bărbaţilor.

Dorinţa
Atracţia sexuală este un exemplu perfect de minte şi corp care funcţionează ca un tot unitar. Bărbaţi au nevoie de o anumită stare mentală dar şi de testosteron pentru a le stârni dorinţa pentru o femeie. Pentru majoritatea bărbaţilor în vârstă, dorinţa sexuală există, dar este umbrită de alte preocupări şi nu ocupă un rol atât de important precum în tinereţe.  Nivelul de testosteron scade cu 1% anual după ce bărbatul trece de 40 de ani. Pentru a deveni excitaţi, testoteronul acţionează asupra creierului.

Excitarea

Este rezultatul combinaţiei dintre gândurile erotice ale unei persoane şi stimularea senzorială. Hipotalamusul (parte a creierului care coordonează imaginile erotice) transmite impulsuri de dorinţă către pelvis.  Când sunt stimulate corespunzător, nervii din pelvis trimit semnale chimice către arterele penisului care începe să pompeze mai mult sânge.  Există mulţi bărbaţi al cărui organism nu mai este aşa responsiv odată cu vărsta înaintată. Erecţiile sunt mai lente şi depind mai mult de stimularea fizică decât de imaginile erotice. De asemenea, erecţiile pe timp de noapte scad şi ele. Între 45 şi 54 de ani, bărbaţii au în media 3,3 erecţii pe noapte, iar între 65 şi 75 de ani, ele scad la 2.3.

Sensibilitatea
Din păcate, sensibilitatea penisului scade şi ea pe măsură ce bărbaţii înaintează în vârstă. Pentru a compensa, este nevoie de o atenţie sporită pentru preludiu deoarece bărbaţii au nevoie de stimularea circulaţiei sangvine. Stimularea penisului duce la susţinerea erecţiei până la orgasm. Starea mentală încă joacă un rol important deoarece bărbaţii sunt preocupaţi de performanţele lor sexuale până în punctul în care orice problemă sau schimbare negativă duce către anxietate. Începând cu vârsta de 60 de ani, cuplurile trebuie să compenseze anumite lipsuri prin experimentarea şi implementarea unor noi metode de preludiu şi prin schimbarea poziţiilor sexuale.

Acceptarea acestor schimbări ca fiind un proces natural prin care corpul uman trece este primul pas spre a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare chiar şi la o vârstă înaintată. Bărbaţii nu sunt singurii afectaţi de aceste schimbări. Femeile au şi ele nevoie de mai multă stimulare pentru a fi pregătite pentru actul sexual şi schimbările din corp pot face ca experienţa să fie mai dureroasă.

 

Comments

comments

Leave a Reply