Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Preludiu de nota 10

Preludiu de nota 10

Sarutari, muscaturi, mangaieri, atingeri… toate miscarile care nu presupun penetrare formeaza, in ansamblul lor, ceea ce numim preludiu. Scopul este stimularea simturilor (olfactiv, tactil, vizual), care transmit mai departe mesaje catre creier, organe genitale si zone erogene. Doar asa partenerii ajung la nivelul maxim de excitatie sexuala. De regula, femeile ating acest prag mai greu decat barbatii, dar odata declansata lubrifierea vaginala, penetrarea este mult mai usoara.

Etapele unui preludiu reusit

In primul rand, starea psihologica conteaza enorm pentru reusita preludiului. Daca nu te deconectezi de grijile cotidiene, de sarcinile de la serviciu si de orice altceva iti preocupa mintea, preludiul nu te poate stimula 100%. In consecinta, nu vei simti placerea la nivelul ei maxim.

Pe langa obisnuitele sarutari, mangaieri pe tot corpul, cuvinte soptite si stimulare orala sau masturbare, jocurile erotice isi au rolul lor. Sunt amuzante si incitante, in acelasi timp:

  • Pentru stimulare vizuala, si mai ales daca iubitului tau ii place lenjeria intima, poti sa-l delectezi cu un mic numar de striptease. Nu trebuie sa iei lectii sau sa-i dansezi la bara; misca-te in ritmul muzicii, atinge-te asa cum ti-ar placea sa te atinga el, pastreaza contactul vizual.

  • Daca, in schimb, stii ca iubitului tau ii plac atingerile si alte stimulari tactile, masajul e cea mai buna solutie ca sa-l faci sa vibreze de dorinta. Sau o baie spumanta, in cada, inainte sa ajungeti la “lucruri mai serioase”.

De ce tind barbatii sa “sara” peste preludiu?

Pentru majoritatea femeilor, preludiul este indispensabil ca sa ajunga la orgasm. Din pacate, cei mai multi barbati nu acorda aceeasi importanta preludiului. Ba mai mult, exista tari (de exemplu, in America de Sud) unde actul sexual se limiteaza doar la penetrare imediata.

Unii sexologi explica aceasta lipsa de interes a barbatilor prin faptul ca ei vad in preludiu o manifestare de sensibilitate, specific feminina, deci incompatibila cu caracterul lor innascut viril.

O explicatie mai veridica este aceea ca barbatii se excita mai repede si mai usor decat femeile – erectia penisului se obtine mult mai usor si mai rapid decat lubrifierea vaginului. De aici, lipsa de sincronizare intre cele doua sexe.

Comments

comments

Leave a Reply