Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Relatia perfecta incepe de la tine

Relatia perfecta incepe de la tine

O strategie de comportament poate duce la relatia perfecta. Mai mult, relatia perfecta incepe cu tine, iar de la tine el va invata secretele unei relatii perfecte. Uite amanuntele care conteaza si cateva moduri in care trebuie sa te porti.

1. Inainte de a-ti aminti de toate neplacerile avute din cauza culorii lui preferate, evident alta decat a ta, trage aer in piept, numara pana la zece si incearca apoi sa argumentezi cu calm de ce asa si nu cum zice el. Dupa ce ti-ai terminat pledoaria, invita-l si pe el sa procedeze la fel.

2. Nu-l intrerupe cand ii este lumea mai draga si argumentatia mai completa. Nu vei face decat sa-l enervezi, chiar daca ii spui ca ai prins ideea. Lasa-l sa termine! Si pe tine te-ar enerva daca el te-ar intrerupe la mijlocul propozitiei cu un grabit “da, draga, am priceput!”

3. Dupa ce v-ati ascultat unul celuilalt argumentele, stabiliti ce solutie se potriveste fiecaruia, tinand seama si de nevoile celuilalt. Ca in orice negociere – pentru ca, pana la urma, asta e o relatie – mai da unul, mai lasa altul. Asa se va ajunge la un…compromis.

4. Odata acceptat compromisul de ambele parti, inseamna ca v-ati luat, unul fata de celalalt, un angajament. Ai grija sa-l respecti, altfel nu-i vei putea cere nici lui sa-l respecte pe al tau. Si incalcarea cuvantului dat nu poate duce decat la probleme adevarate, care nu se mai pot rezolva prin mici compromisuri.

5. Incearca sa discuti cat mai mult si despre orice. Indiferent cat de importanta sau nu este o problema, atat timp cat va poate afecta pe amandoi, poate pune in pericol relatia daca ramane nelamurita. De aceea ea trebuie neaparat discutata.

6. Compromisurile ce tin de comportamentul sexual al fiecaruia sunt la fel de importante ca si cele ce tin de viata de zi cu zi. Jena nu are ce cauta intre doi oameni care se iubesc. Trebuie sa-i spui tot ce-ti place sau nu la fel cum trebuie sa-l asculti cand incearca sa-ti spuna care-i sunt preferintele sau obiectiile.

7. Grija mare sa nu depasesti pragul compromisului si sa treci in tabara celor care se supun fara cracnire oricaror idei ale partenerului. Asta nu mai e negociere! E renuntare, ceea ce inseamna anularea personalitatii tale, ceea ce duce intr-un singur punct: curand se va plictisi de tine!

Citeste si:

Sursa foto: pixabay,com

Comments

comments

Leave a Reply