Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Sexul anal: placere sau durere?

Sexul anal: placere sau durere?

Pentru ca implica parti ale corpului adesea “denigrate”, sexul anal este considerat de multa lume ca fiind “sexul murdar”. Totusi, exista destui adepti care, odata ce trec de prima incercare, descopera placerea pe care o poate oferi aceasta practica sexuala tabu.

Majoritatea oamenilor se gandesc la sexul anal doar din perspectiva penetrarii falice. Dar si introducerea unui deget, a unor jucarii sexuale sau a limbii in anus inseamna tot sex anal. Indiferent sub ce forma alegi sa il practici, trebuie din start sa fii foarte atenta, pentru ca riscul de a te alege cu o infectie este de trei ori mai mare in cazul contactului anal decat in cazul celui vaginal. Igiena zonelor genitale trebuie de asemenea sa fie impecabila, pentru a nu exista riscul infectarii cu diferite bacterii.

SODOMIA – penetrarea falica a anusului.

DURERE: Exista, mai ales la prima incercare, dar daca penetrarea nu este brutala, n-ar trebui sa persiste. Cel mai greu e sa treci de primele senzatii, care te pot lua prin surprindere, fiind ceva ce nu ai mai simtit, cand primul reflex este sa contractezi anusul. Lubrifiantul este recomandat, nu numai pentru ca faciliteaza penetrarea, dar si pentru ca evita riscurile sangerarii sau ale vatamarii anusului.

PLACERE: Odata ce treci de teama initiala si te lasi purtata de senzatii, excitatia poate atinge orgasmul. Este pozitia sexuala preferata a cuplurilor care se bazeaza pe relatii de genul dominant/ dominat.

PRECAUTII: La fel ca pentru celelalte pozitii sexuale, prezervativul este obligatoriu, ca sa eviti bolile cu transmitere sexuala si infectarea cu diferite bacterii.

  • Pentru barbati, placerea este mai mare, deoarece penisul este mai strans in anus decat in vagin si miscarile lui se resimt mai puternic.

MANGAIERILE ANALE
Daca vrei sa experimentezi sexul anal, cel mai bine e sa incepi cu mangaieri. Ele pot face parte din preludiu sau pot fi complementare unei alte practici sexuale.

DURERE: Nu exista, daca mangaierile sunt delicate.

PLACERE: Anusul este o zona erogena importanta, plina de terminatiuni nervoase, care se poate excita foarte usor prin simple atingeri si mangaieri.

PRECAUTII: Igiena intima este esentiala. Daca mangaierile sunt alternate intre anus si clitoris, exista riscul popagarii de bacterii.

  • Pentru barbati, zona anala este la fel de sensibila ca si penisul. Dar pentru ca anusul este adesea sinonim cu dominarea, foarte putini barbati se lasa mangaiati acolo…

ANALDIGITUS
In traducere libera: introducerea degetului in anus.

DURERE: Este mai putin dureros decat introducerea penisului sau a unor jucarii seuxale. Mangaierile aplicate in prealabil ajuta la detensionarea zonei anale, iar lubrifiantul este din nou aliatul de baza pentru evitarea iritatiilor.

PLACERE: Unele femei simt prin penetrarea anala placeri comparabile cu cele resimtite in cazul penetrarii vaginale.

PRECAUTII: Mainile sunt in general purtatoare de numeroase bacterii, de aceea trebuie sa fie foarte curate cand ajung in preajma zonelor genitale.

ANULINGUS
In traducere libera: folosirea limbii pentru stimularea anusului.

DURERE: Nu exista, poate doar jena ca faci ceva lipsit de pudoare si delicatete.

PLACERE: Poate fi chiar si orgasm, pentru ca presupune stimularea unei zone sensibile, fara penetrare.

PRECAUTII: Dusul este obligatoriu, deoarece riscurile unei imbolnaviri sunt majore, mai ales ca in cazul anulingus-ului nu poti folosi prezervativ. Te poti alege cu herpes, hepatita, SIDA.

  • Daca nu te indoiesti de curatenia intima a partenerului si el nu are pareri negative despre aceasta practica sexuala, poti sa-i oferi placeri nebanuite – zona rectala a barbatilor este extrem de sensibila.

Comments

comments

Leave a Reply