Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Slabitul cauzeaza depresii

Slabitul cauzeaza depresii

După ce ai mâncat doar salată şi ai făcut mult sport ca să slăbeşti, te aştepţi ca starea ta psihică să se asorteze cu noua ta greutate. Dar, după cum ne arată studiile, lucrurile nu stau chiar aşa.

Un studiu – ţinut la  Universitatea College London – efectuat pe aproximativ 1980 persoane supraponderale, a vrut să arate ce impact are slăbitul asupra sănătăţii fizice şi mentale.

S-a descoperit că persoanele ce au slăbit 5% sau mai mult din greutatea corpului au avut beneficii fizice vizibile, cum ar fi scăderea riscului de apariţie a bolilor de inimă. Insă, dintre aceştia, 52% au spus că se simt deprimaţi. Este ciudat, dar în acelaşi timp normal.

Persoanele ce ţin diete şi îşi propun să slăbească o fac nu numai pentru a arăta bine, ci şi pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă, starea de sănătate etc. Aceste lucruri nu sunt vizibile la fel de rapid precum scăderea greutăţii – de aici şi apariţia depresiei. 

Ai slăbit, dar trebuie să ai grijă în continuare ce mănânci ca nu cumva să pui la loc toate kilogramele de care abia ai scăpat; toate hainele îţi sunt mari şi nu ai bani pentru o nouă garderobă.

Cu trecerea timpului vei vedea însă că toate se aşează pe drumul cel bun şi, încet, încet, te vei obişnui cu noul tău stil de viaţă

Când ne hotărâm să începem o dietă trebuie să ştim de la început că, pe lângă scăpatul de kilograme, vom mai avea de trecut şi prin alte încercări, nu tocmai uşoare.

Rezultatul acestui studiu nu demonstrează că dietele cauzează depresii, dar ne şopteşte că slăbitul nu ne aduce automat şi fericirea.

Nimeni nu trebuie să se simtă descurajat, slăbitul aduce beneficii fizice evidente, dar trebuie să fim  conştienţi că, odată cu asta, nu ni se vor îmbunătăţii automat toate aspectele vieţii.

Fericirea vine în timp, nu peste noapte şi are nevoie de ajutorul nostru pentru a rămâne în viaţa noastră.

 

Din ce alte motive crezi că poate apărea depresia în cazul persoanelor ce slăbesc mult şi cum se poate scăpa de ea?

Comments

comments

Leave a Reply