Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Te-a parasit? 5 pasi ca sa-l uiti!

Te-a parasit? 5 pasi ca sa-l uiti!

 

Sa iubesti pe cineva care nu te mai iubeste este un sentiment ingrozitor. Iata cinci metode ca sa scapi repede de amintirile cu el si sa-l uiti!

E greu, dar nu imposibil sa accepti ca exista viata si dupa o relatie care s-a terminat. Timpul vindeca toate ranile sufletului, este adevarat, dar nu-i asa ca n-ai prea mult timp sa astepti sa fii din nou fericita? Iata cateva metode, recomandate de psihologi, care te vor ajuta sa nu mai traiesti din amintiri si sa-ti vezi de viata.

1.Accepta-ti tristeteahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/24/bigstock-wound-on-heart-from-love-1242267.jpg

Nu te gandi ca esti ridicola daca ai plange non stop si daca ai adunat in tine tot acest amestec de durere, ura si frustrare. E normal sa simti asta. Asa ca nu intra in faza de negare, nu spune “nu-mi pasa, e un bou!”, ca nu vei reusi sa minti pe nimeni, cu atat mai putin pe tine. Plangi cat vrei – acasa, cand nu te vede nimeni, ori pe umarul unei prietene bune – uita-te la filme siropoase (terapia cu filme face minuni), accepta ceea ce simti, pentru a te putea elibera repede de aceste sentimente.

2.Nu da vina pe tine

Pentru o relatie care nu merge, vinovatii sunt intotdeauna doi. Analizeaza-ti greselile, pentru a putea invata pe viitor din ele, dar nu te tortura cu sentimente de vinovatie.

3.Nu-ti face sperante false

“Poate e doar o faza”. “Poate are nevoie de putin spatiu si se va intoarce la mine”. “Poate de fapt ma iubeste si o sa ma trezesc din nou cu el la usa.” “O sa ma sune, stiu ca o sa ma sune din nou.“ Iti sunt straine aceste ganduri? Daca nu, atunci nu le lasa sa te otraveasca. Accepta ca s-a terminat si priveste cu speranta doar inainte!

4.Taie legaturile

Chiar daca mai degraba simti ca ti-ai taia o mana, intrerupe, cel putin pana iti revii, orice comunicare cu fostul. Nu-l mai suna, nu-i mai urmari contul de Facebook, nu-i mai iscodi pe prietenii comuni doar asa, “de curiozitate”. Nu vei face decat sa-ti alimentezi sentimentul de tristete.

5.Bucura-te de timpul petrecut cu… tine

Iesi la shopping, mergi la un salon de infrumusetare, citeste, fa sport, asculta muzica (dar nu melodii triste). Fa tot ce ti-ai dorit sa faci si n-ai apucat pe vremea cand erai “cuplata”. Bucura-te de momentele cu tine pentru a te putea bucura, in scurt timp, de noi si frumoase momente in doi.

Viata merge inainte, nu inapoi!

 

Comments

comments

Leave a Reply