Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Top 15 sfaturi antistres

Top 15 sfaturi antistres

Stresul este o povară a vieţii omului modern, deşi sunt sigură că stresaţi erau şi cei din epocă de piatră…. deşi poate din alte motive. Ideea este că stresul este inevitabil, face parte din viaţă, iar încercarea de a-l elimină este inutilă. Secretul este să înveţi să ţii stresul sub control.

Cele 15 sfaturi antistres nu sunt leacuri, ci soluţii că să convieţuieşti cu stresul şi să-l foloseşti în favoarea ta.

Aplica cel puţin cinci din aceste sfaturi antistres, în fiecare zi şi viaţa ta o sa fie puţin mai bună.

1. Respiră. Focalizează-te pe respiraţia ta. Respiră încet şi concentrează-te pe acest moment. Expiră la fel de încet, şi mergi mai departe.
2. Nu tot ce se întâmplă este serios. Viaţă glumeşte de cele mai multe ori cu noi. Repetă după mine: o greşeală nu este sfârşitul lumii.
3. Râzi. Oricând, oriunde. Este cel mai bun antidot împotrivă stresului.

4. Panică este o formă de stres. Descărcă-ţi energia negativă făcând efort fizic. Orice fel de efort fizic. Urcă două etaje pe scări, fă curăţ, mergi repede, aleargă 100 de metri. Eşti pe tocuri? Cu atât mai bine. O să fie amuzant!
5. Caută un refugiu. Intră într-o cameră de consiliu goală. Stinge lumina şi stai pe întuneric câteva minute. Uită-te pe geam de la etajul 10 al clădirii în care lucrezi. Alege un copac şi uită-te la el în fiecare zi. Hrăneşte gugustiucii…
6. Fă curat în casă. Este teribil de relaxant. Scapi de stres, te energizezi, faci mişcare, iar bucuria lucrurilor puse la locul lor este din nou relaxanta. Freacă chiuvetă de la baie şi cadă….(acum înţeleg de ce cadă şi chiuvetă mamei strălucesc mereu!)

7. Aruncă vechiturile din jurul tău! Toate!
8. Spune NU! Chiar şi şefului tău! Este extrem de plăcut şi reconfortant. Refuză o muncă în plus, mai ales dacă nu eşti plătită pentru ea.
9. Fă ceea ce nu faci de obicei. De exemplu schimbă drumul spre casă. Dacă te rătăceşti sau lungeşti drumul este minunat!

10. Fii sinceră cu ţine! Poţi să minţi pe oricine, dar nu face greşeală să te minţi pe ţine!
11. Cere ajutor!
12. Iartă-i pe cei care au greşit. Nici tu, nici noi, ceilalţi, nu putem să fim în fiecare clipă perfecţi!

13. Nu pierde timp! Regretele pentru timpul pierdut fără rost sunt extrem de frustrante şi generatoare de stres.
14. Îmbrăca-te cu hainele în care te simţi confortabil şi care îţi plac.
15. Nu te izola. Lumea e un loc mare, aşa că lasă lumea să ştie că exişti! Este sufiecient norc în lume cât să ajungă tuturor.

Şi acum, calmă şi relaxată, capabilă să ţii stresul sub control, bucură-te de ziua minunată pe care o trăieşti!
Aştept comentarii!

Comments

comments

Lasă un răspuns