Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > Trateaza timiditatea in 4 pasi simpli

Trateaza timiditatea in 4 pasi simpli

Niciun om nu se naste timid, dar devine, pe fondul unei educatii mai rigide, in care i s-a spus mult prea des ca nu are voie, nu se cuvine, nu e frumos. Iar cand pe interior ne cresc “buruieni” precum frica de respingere, de oprobriu sau de batjocura, ne inchidem in noi. Statisticile spun ca peste 50% din populatia globului sufera de o forma mai grea sau mai usoara de timiditate, iar campioane sunt femeile.

Daca te numeri printre rusinoase, iata cateva trucuri pentru a interactiona mai fara teama cu semenii tai:

Exerseaza-ti discursul

Daca ai ceva de spus in fata unei adunari sau de prezentat un proiect intr-o sedinta, repeta acasa, cu voce tare, pana-ti iese… natural. Nu e nicio rusine sa-ti exersezi “spontaneitatea”, asa fac si cei mai buni oratori.

Du-te si singura…

… la cinema sau la o cafea, de exemplu. Iti vei iesi astfel din zona de confort fara sa fii nevoita sa scoti o vorba, ci doar sa stai printre straini in locuri unde n-ai fi conceput sa mergi neinsotita.

Intreaba cat e ceasul

Din cand in cand, ai sau n-ai nevoie, fa acest exercitiu: opreste pe cineva pe strada si intreaba cat e ceasul sau unde e strada cutare. Iti va da o mare incredere in tine sa constati cat e de usor sa intri in vorba cu un necunoscut si ca oamenii, in general, nu-s deloc asa dificil de abordat precum par.

Suna, nu trimite e-mail

De cate ori ai timp si ocazia, foloseste telefonul si intalnirile face to face, nu e-mailul, desi acesta din urma e mult mai tentant. Iti vei exersa astfel abilitatile conversationale si vei ajunge sa interactionezi tot mai facil cu cei din jur.

Comments

comments

Leave a Reply