Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Trucuri pentru a scapa de rutina din relatia ta

Trucuri pentru a scapa de rutina din relatia ta

Cand obiceiurile se invechesc

Cand relatia este la inceput, aparitia unor tabieturi comune e semn ca iubirea s-a sudat, ca nu mai trage unul hais si altul cea, ca fiecare si-a asumat faptul ca nu mai e nici sufleteste, nici social de capul lui. Insa, pe masura ce trec anii, bebelusul-rutina creste si se transforma intr-un adult dusmanos si prost educat. Aceleasi preocupari zilnice, aceleasi pozitii de sex, aceleasi motive de cearta. Si fiecare zi care seamana leit cu cea dinaintea ei adanceste prapastia cascata, in timp, intre doi oameni care odata si-au jurat ca nimeni si nimic nu-i va desparti. Ideal ar fi sa nu lasam niciodata dragostea sa lancezeasca, sa se aseze prea rapid intr-o matca a delasarii si a lipsei de initiativa, dar nici sa stam toata ziua, buna ziua incrancenati in dorinta de a condimenta cu noutati existenta partenerului nu face bine relatiei. Solutia? Calea de mijloc: si rutina, si elemente de noutate.

Din cand in cand, rupeti ritmul

Sigur, si in cuplul vostru exista lucruri pe care le faceti numai impreuna si altele pe care le duceti la bun sfarsit doar separat! De exemplu, mersul la supermarket sambata: tu te strecori cu dexteritate printre rafturi, foarte incantata de achizitiile pe care le faci, iar el se sprijina plictisit de carucior, uitandu-se din cinci in cinci minute la ceas. E limpede ca trebuie schimbat ceva: cel mai bine e sa luati doua carucioare, sa se plimbe fiecare pe la ce raioane doreste si sa va intalniti dupa un anumit timp la casa ori la iesirea din magazin. Incercati sa schimbati din cand in cand chiar si traseele pe care le faceti mereu cu masina catre serviciu, scoala copiilor, bunici. Orice rupere de ritm sau schimbare de decor e bine-venita. Iar cand vine vorba de facut dragoste, amintiti-va ce pasionali si inventivi erati la inceputurile relatiei. Solutii de redresare a unei situatii monotone se gasesc tot timpul, trebuie doar sa vreti.

Citeste si: Pozitiile sexuale preferate ale barbatilor!

Tabieturi binefacatoare

Iata cateva obiceiuri la care nu e bine sa renuntati si care va vor conserva frumos relatia pe termen lung:

  • sarutul de dimineata, dinainte de plecare;
  • sarutul de seara, imediat ce intri pe usa;
  • imbratisarile ca din senin si tinutul de mana;
  • discutiile deschise despre tot ce va preocupa, va place sau va deranjeaza la celalalt;
  • impartirea indatoririlor gospodaresti: cand unul isi vede doar de treaba lui, iar altul doar de treburile casnice, frustrarile se acumuleaza si sentimentele calde se sting;
  • iesirile cu prietenii si intrunirile de familie – cu cat o sa va rupeti mai drastic de lume, cu atat va veti plictisi mai repede unul de celalalt.

 

Comments

comments

Leave a Reply