Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Unde duc relatiile de cuplu bazate doar pe sex?

Unde duc relatiile de cuplu bazate doar pe sex?

Persoanele care prefera relatiile bazate doar pe sex devin in timp mai depresive si mai frustrate decat cele care vor sa contruiasca o relatie stabila.

De cele mai multe ori, motivele pentru care anumite persoane nu doresc o relatie de lunga durata tin de comoditate: nu au timp pentru a cladi o legatura serioasa, nici resurse, nu au nici rabdarea necesara, sunt tot timpul suspiciosi pe celalalt partener si… motivele pot continua.

Psihologii cred ca, partenerii care se intalnesc doar pentru sex nu au cum sa se bucure de o relatie de cuplu fericita deoarece nu cultiva un stil de viata echilibrat, nici principii bazate pe respect sau reponsabilitate. De aici si expresia numita generic„friends with benefits/ prieteni cu beneficii” data specialistii englezi.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, coordonatorii studiului au intervievat si au observat relatiile a peste 14.000 de studenti, din diferite medii sociale.

Cercetarile mai arata ca cei care prefera sa aiba mai multi parteneri pentru sex raman dupa un timp cu un gust amar. „Cea mai frecventa consecinta este senzatia de penibil, insotita de instrainare sau chiar de incheierea oricarui fel de relatie cu acea persoana si chiar cu eliminarea posibilitatii unei prietenii viitoare”, spun specialistii.

Comments

comments

Leave a Reply