Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sarcină și naștere > Sarcină și naștere > De ce ne este frica de nastere

De ce ne este frica de nastere

Frica de durere este prezenta in mintea ta din primii ani de viata. Cu atat mai mult, ea revine cu intensitate sporita cand astepti un copil: „Oare cata durere imi va fi dat sa suport? Cat am sa pot suporta?”

Ce sporeste durerea?

Cauzele durerii sunt de natura emotionala si de natura functionala. Iata, pe scurt o descriere a lor.

Surse de natura emotionala

Frica de nastere poate amplifica durerea. Ca sa o inlaturi, cursurile prenatale te ajuta foarte mult. Asa ca, daca ai posibilitatea, participa la astfel de cursuri, unde poti intreba tot ceea ce te framanta. Nu te rusina de intrebarile tale, toate sunt foarte importante si te ajuta sa-ti controlezi durerea.

Un alt factor decisiv pentru confortul tau psihic este relatia cu personalul medical, motiv pentru care trebuie sa-ti alegi cu grija medicul si spitalul unde vei naste.

Ele sunt contractiile uterine, dilatarea colului, coborarea capului copilului prin canalul de nastere (producand intinderea dureroasa a partilor moi ale bazinului si perineului). Actiunea cauzelor functionale nu o poti influenta prea mult, dar si in privinta lor, relaxarea face minuni!

Daca iti tii respiratia si te opui contractiilor, colul se va dilata mai greu, travaliul va dura mai mult si va fi mai dureros, pentru ca scade oxigenarea uterina si se acumuleaza tensiunea musculara dureroasa. Pozitia in timpul travaliului are rolul ei: daca stai mult timp pe spate, uterul va comprima vena cava inferioara si sangele, in loc sa ajunga inapoi la inima, stagneaza in partea inferioara a corpului. Din aceasta cauza, uterul insuficient irigat intretine durerea si poate duce la suferinta fetala.

Comments

comments

Lasă un răspuns