Esti aici
Femeia.ro > Familie > Toanele sexuale din timpul sarcinii

Toanele sexuale din timpul sarcinii

Totul trebuie adaptat la situatia gravidei, fiind recomandate pozitiile care nu fac presiune pe abdomenul intins de uterul gravid. Se va evita intromisiunea profunda a penisului si activitatea brutala a ambilor parteneri, total contraindicata in aceasta perioada. De asemenea, stimularea zonelor erogene trebuie redusa, iar femeia va adopta o atitudine pasiva.

Efectele sarcinii asupra comportamentului sexual nu se opresc aici. La ce te mai poti astepta?

  • absenta libidoului, care la unele gravide determina lipsa interesului pentru actul sexual;
  • reducerea libidoului, a tensiunii sexuale, a orgasmului;
  • cresterea libidoului, cu orgasm intens, neavut pana atunci;
  • aparitia unor determinari calitative in cadrul actului sexual (aparitia orgasmului, cresterea starii de excitatie, a libidoului).

Asa am patit eu

Gabriela, 28 de ani – „Primele saptamani de sarcina au fost foarte grele: mi-era greata si dimineata alergam din pat direct la baie. Mi-era jena sa-i spun sotului ca imi vine sa vomit, cand el tocmai avea chef sa facem dragoste. Mi-am dat seama mai tarziu ca, tot temandu-ma sa nu-i par dizgratioasa si neimpartasindu-i suferintele mele, l-am facut sa se simta respins. Noroc ca el a fost mai intelept si a pus capat tensiunii dintre noi, abordand deschis subiectul. De atunci totul a decurs normal, dar si acum ma simt vinovata pentru cele peste doua luni de <pauza>”.

Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus