Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > A descoperit secretul echilibrului dintre platoul TV de la Prima și viața liniștită de soț și tată

A descoperit secretul echilibrului dintre platoul TV de la Prima și viața liniștită de soț și tată

Cristi Brancu scrie un nou capitol din viața lui în televiziune. A intrat în echipa Prima TV, realizează o emisiune cu și despre vedete, Exclusiv VIP, și își dedică timpul liber familiei.

Are decenii de televiziune în spate, însă recunoaște că încă mai are emoții înainte de live și încă mai descoperă secrete ascunse de vedetele care i se confesează pe canapeaua emisiunii.

De câți ani lucrezi în televiziune și ce te-a învățat parcursul tău în această lume la care jinduiesc atâția tineri?

Dacă mă întrebați de când am debutat în media, vă pot spune data exactă – 1 noiembrie 1991. Într-un supliment sportiv al unui săptămânal de ținută, Viața Capitalei, condus de scriitorul Mircea Micu, am scris un articol pe teme sportive.

Primele apariții TV au fost prin 1997, dar, ca reporter, am debutat în 1999, ca deținător de rubrică la Duminica în familie, cu un reportaj nebunesc la moșia lui Mircea Dinescu de la Cetate, pe vremea când nu erau acolo decât pescari știrbi, agricultori parfumați și multă poezie. Anii trec… și mergând prin ei, am descoperit că o poveste bine spusă lasă urme pentru ani de zile. Că nimic nu se construiește fără muncă, modestie, decență, dar și cu obsesia permanentă a paginii întâi. Performanța.

Ai cochetat întotdeauna cu râsu’-plânsu’, umorul fin și ironia. Sunt mijloace utile în media?

Nu mi se pare nimic mai grav, în această breaslă, decât să trăiești fără umor și ironie. Nu poți supraviețui, ba chiar poți ajunge la balamuc, câtă vreme gama de personaje din zona mondenă vizibilă merită mai degrabă ironie, decât admirație. Cred că lumea în care trăim este atât de surprinzătoare, încât umorul te face să o cucerești.

Publicul te iubește. Consideri că notorietatea costă?

Te costă doar dacă trăiești într-o lume paralelă. E o chestiune de structură interioară. Am fost și sunt un om normal. Nu m-ați văzut cu extravaganțe, aroganțe, cheltuieli, gesturi deviante. Sunt un om foarte muncitor, chibzuit cu banii, care vede fericirea cu soția și copilul zâmbind fericiți.

Notorietatea costă când oamenii te judecă după propriile frustrări și prejudecăți. Așa om normal cum sunt, mai văd câte unul privindu-mă chiorâș sau spunând că Da, ăștia care sunteți vedete aveți impresia că… Nimic din realitate, doar din complexe. Și să te ferească Dumnezeu de părerea prostului.

În televiziune ești, din când în când, debutant. Cum este momentul reinventării pentru tine?

Fiecare zi este, pentru o emisiune în direct, un debut, dacă îți iubești atât de mult publicul încât să înțelegi importanța momentului. Dincolo de toate, în mii de emisiuni, am schimbat abordarea de prea multe ori pentru o țară normală. În Vest, lucrurile sunt mult mai așezate.

Momentul reinventării este momentul renașterii, al șansei, al vieții. Mulțumesc, de exemplu, Prima TV, pentru că a dorit să construim împreună un bastion de emoție și calitate. Mă simt, în continuare, privilegiat.

Divertismentul poate fi educativ?

Este educativ câtă vreme povestea pe care o livrează schimbă ceva în tine. Buna dispoziție are implicit morală. Râzi, te destinzi și ceva bun se poate sădi în mintea ta. Glumele bune au rolul lor. Există, evident, și hlizeala de doi bani. Sau plăcerea futilă de a șoca prin limbaj sau idee, ca să pari altfel. Cool. Dar acestea sunt lucruri care nu rezistă. Pe moment, provoacă senzații. Altfel, pe termen lung, rămân prostioare trecătoare.

Exclusiv VIP, de la Prima TV, are concurență serioasă pe intervalul orar de difuzare. Ce aduce nou emisiunea ta?

Concurența acerbă? E tot ce m-a animat mai mult în viață. Exclusiv VIP aduce pofta zilnică de a afla ce se ascunde cu adevărat în spatele oamenilor cunoscuți. Momente unice din viața lor, așa cum nimeni nu a avut insistența de a le vedea. Aflați, de fapt, cine sunt cei pe care-i cunoașteți, prin felul în care singuri își arată și fericirile, și slăbiciunile.

Ce te mai surprinde, ce te mai emoționează, cum faci selecția subiectelor și a invitaților?

Alegem invitații pe criterii de popularitate, charismă și performanță. Iar subiectele trebuie să fie mereu o răsturnare de situație. Să ți se pară că-l cunoști pe cel pe care-l știi, dar de fapt nici nu bănuiai ce e în spatele său.

De unde inspirația, de unde creativitatea, de unde motivația să o iei de la capăt, în fiecare zi?

Veșnica întrebare, după atâția ani… Mai poți? Da, atâta vreme cât iubești ceea ce faci până când îți pui la bătaie tot – energia, mintea și mai ales sănătatea. Inspirația e de la Dumnezeu, creativitatea e nativă, dar se cultivă prin experiență și lecturi, motivația este chiar existența noastră!

Ai o familie frumoasă. Cum îți împarți timpul între job și ai tăi?

Când nu sunt la treabă, sunt cu ei. Nu pierd vremea niciodată. Sunt dedicat până peste cap fericirii familiei mele. Sunt cu Oana nu numai când ne relaxăm și ne iubim, dar și când are nevoie de mine în susținerea brandului ei puternic de cosmetice.

Tudor este fericirea noastră, e un youtubber fanatic, prolific și creativ, orice facem este pentru ca el să fie mai sus! Nu există să nu ai timp pentru cei pe care-i iubești!

Te simți fericit?

Sunt fericit! Pentru că nimeni nu m-a iubit așa cum mă iubește Oana. Pentru că Tudor crește atât de frumos. Pentru că Prima TV îmi permite să înfloresc profesional și să dau tot ce e mai bun. Pentru că am adunat lucruri, amintiri și locuri frumoase, astfel încât totul să fi meritat.

Fiul tău îți urmărește emisiunile?

Da, urmărește și înregistrează anumite momente! Tocmai pentru că știu că ne moștenește pasiunea pentru televiziune și social media, îl pomenesc din când în când și așa l-am făcut fericit în acea zi!

Ai slăbit, ți-ai schimbat lookul. Secretul? Sau a fost o necesitate?

E o chestiune de echilibru pe care l-am căpătat acum câțiva ani. Am ales cu toții să trăim sănătos. Oana, prin dedicarea sa pentru o viață naturală, cu produse consistente și bio, ne-a convins să fim astfel. Așa că, printr-un meniu ales atent, tratamente cosmetice și multă iubire, iată-mă-s!

Cum îți alegi ținutele?

La Prima TV se ocupă specialiștii. Acasă însă am un specialist care se luptă cu conservatorul din mine, care nu ar renunța la hainele mai vechi care-i plac. E Oana, care vine cu avangarda, ba chiar cu schimbări pentru care nu am curaj. Ne întâlnim la mijloc și cred că așa apar în public, decent și fresh.

Eleganța poate deveni atuul unui bărbat la job și în viața cotidiană?

Într-o lume de grobieni, cred de 30 de ani că un mod cizelat de a fi te face să exiști pe termen lung. Ce pot să fac, câtă vreme, la 10 ani, am crescut și visat lângă Cristian Țopescu și apoi am descoperit meseria lângă alți lorzi, precum Radu G. Țeposu? Sincer, e bine să fii elegant, dar dacă te pomenești într-o mare de porci, să știi să ieși la suprafață!

Ce vise din adolescența ta nu au prins încă viață?

La 10 ani, am dorit să fiu ceea ce sunt. Și am muncit an de an să consolidez acest vis.

Text și interviu: Ivana Iancu
Foto PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns