Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Actorii din serialul Adela

Actorii din serialul Adela

Sunt oameni frumoși, tineri și talentați, lucru de care te convingi în fiecare episod al serialului Adela. Dar cum sunt actorii principali în spatele rolurilor pe care le interpretează?

În fiecare joi, de la 20:30, imediat după Observator, continuă poveștile extraordinare de viață din cele mai noi episoade ale serialului Adela. Mărturisiri emoționante, suspans, răsturnări de situații, dar și dezvăluiri care schimbă destine, toate acestea vor putea fi urmărite la Antena 1.

OANA MOȘNEAGU

Faci parte din noul val de actori. Cum e să „alergi” după un rol, să mergi la castinguri?

„Alergătura“ face parte din meserie, mi-am asumat de la bun început că voi avea statutul de liber profesionist și că din „fișa postului“ o să facă parte și mersul la castinguri, probe, concursuri.

Consideri că rolurile negative te avantajează?

Nu știu dacă mă avantajează, în orice caz, eu le prefer. Îmi par mai ofertante și îmi lasă mult loc de joc și joacă. Provocarea mi se pare mai mare, dar și deliciul muncii la un astfel de personaj este pe măsură.

Ce ți-a adus rolul din serialul Adela, cum colaborezi cu echipa și cu Ruxandra Ion, regizorul?

Rolul m-a adus lângă actori cu experiență, lângă o echipă faină, mă provoacă și mi-a creat prilej de dezvoltare profesională. Relația mea cu doamna Ruxandra, dar și cu echipa de regizori din care fac parte și Radu Grigore și Bogdan Dumitrescu, ca să dau doar câteva nume, este una armonioasă. Mă bucur că fac parte din această minunată echipă.

Modelul tău de personaj își găsește locul și în realitate?

Există undeva pe lumea asta o fată ca Andreea, sunt convinsă. Sau fete care să aibă părți din Andreea. Eu am construit-o fără un reper unic și concret, din materiale acumulate în timp, uneori inconștient, alteori voluntar.
Și da, există lecție în orice destin, dar care e ea, e treaba telespectatorului să concluzioneze, cred eu. Până atunci, urmăriți-ne în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1.

MARA OPREA

Cum ai ajuns să interpretezi rolul Adelei și să devii astfel protagonista serialului?

Am participat la un casting care a durat câteva zile, unde am dat tot felul de probe, în unele dintre ele avându-i ca parteneri chiar pe actorii din serial. Deși mai participasem la castinguri pentru reclame, acesta a fost primul casting pentru un rol principal într-un proiect de mare anvergură, cum e serialul Adela. Situațiile pe care le aveam de jucat erau inedite și simțeam că în mine se dezlănțuie o luptă între ceea ce știam că pot face și ce am descoperit că pot face. Practic, am descoperit-o pe Adela, săpând adânc în mine, căutându-mi resurse nebănuite până în acel moment.

Întâlnirea cu actori celebri, cu partenerul de serial te-au speriat puțin la început?

Nu pot să spun că m-a speriat neapărat, cât m-a bucurat faptul că joc alături de actori foarte cunoscuți și apreciați. Poate m-a speriat faptul că eu nu aveam atât de multă experiență și că mă simțeam, de fapt chiar sunt, cea mai mică dintre toți, ca vârstă. Cele mai mari emoții pe care le-am avut au fost la prima repetiție, când doar am citit scenariul primului episod, împreună.

Orice poveste are un conflict ascuns între „fata moșului“ și „fata babei“. Este ofertant un rol pozitiv, aproape de basm?

Bineînțeles că este ofertant. Cel puțin în cazul meu, acest rol pozitiv mi-a adus numai gânduri bune din partea fanilor. Din fericire, ei țin cu mine, iar eu nu pot decât să mă bucur. Pe de altă parte, și un rol negativ poate fi ofertant din anumite puncte de vedere. De exemplu, cred că te pune mai mult în dificultate și îți dezvoltă mai multe abilități. Te pune la „încercare”, aș putea zice, pentru că trebuie să faci anumite lucruri pe care nu le-ai face poate niciodată.

Lumea te strigă pe stradă Adela? Cum este să devii vedetă TV?

Port mască și cred că asta mă ajută să trec neobservată. Pot spune că nu mă gândesc că joc în serial și că m-ar putea recunoaște cineva pe stradă, până când nu mi se întâmplă. Acum câteva zile, în mall, trecea pe lângă mine un băiețel și, când m-a văzut, cu mască fiind, s-a oprit și m-a întrebat: „Adela?” Apoi l-am auzit spunându-i mamei lui de câteva ori: „Ea e, nu? Ea e!“ Până acum m-au recunoscut puține persoane, mai mult copii și câteva doamne.

Cum îți gestionezi timpul? Mai ai vreme de balet și de hobby-uri?

Am învățat să-mi gestionez timpul de mică, pentru că toată viața mea a fost plină de activități diverse. Când eram elevă, mergeam și la balet (timp de 11 ani) și la pian (8 ani). Pot spune că nu regret că am mai puțin timp „liber“, pentru că mi-l ocup făcând ce-mi place, fiind pe platoul de filmare sau la facultate (online sau fizic). La pian, îmi place să învăț piese noi, așa că mai cânt acasă uneori. Muzica și dansul vor face parte totdeauna din viața mea, deși acum mă concentrez pe actorie.

ALECSANDRU DUNAEV

Adela îți aduce un rol complex, un destin al unui personaj care trece de la răzbunare, la iubire și apoi la iertare. Câtă experiență de viață îi este necesară unui actor pentru un asemenea rol? Sau e de ajuns tehnica actorului?

Mereu am considerat că un actor, dacă are impresia că a învățat suficient, ar trebui să se lase de meserie. Noi, ca actori, mereu experimentăm, mereu învățăm, mereu e ceva care să ne surprindă; asta face această meserie atât de frumoasă. Și oricât ai trăi, oricâte ai experimenta, mereu va exista ceva ce n-ai făcut. Mihai Constantin, Anthony Hopkins n-au guvernat în Anglia ca să poată da viață regelui Lear. Consider că în actorie e necesar să construiești și să-ți asumi un mod de gândire al personajului și să acționezi în funcție de acest „modus operandi“.

Cu Oana Moșneagu și Mara Oprea te-ai întâlnit prima oară pe un platou de filmare. Cum funcționează chimia atât de necesară într-un asemenea rol?

Prin celebrul proces numit „concesie și cooperare“. Am rezonat foarte bine din primele zile și am început treptat să ne cunoaștem, să învățăm în ce măsură putem cere, în ce măsură putem oferi, în așa fel încât să funcționăm. Cred că e o situație nouă pentru toți trei și în acest context învățăm și creștem frumos împreună.

Cum este atmosfera pe platourile de filmare?

La noi este o relaționare foarte bună între departamente, între oameni. E o atmosferă atât de plăcută, încât te trezești cu bucurie la 5 dimineața, pentru că știi că te vei întâlni cu niște oameni alături de care nu simți cum trece timpul.

Condițiile pandemiei impun anumite reguli stricte. Este dificil?

E cu frică; e cu dezinfectat mâinile până-ți crapă pielea, cu nas uscat de la mască, cu toate aceste prețuri plătite pentru sentimentul de siguranță. E o imensă bucurie că avem șansa să lucrăm în pandemie, așa că de ce să ne plângem? Ne bucurăm; chiar de nu ni se vede zâmbetul pe sub mască, să știți că noi ne bucurăm!

Mai ai timp să treci pe acasă, pe la părinți? Îți este dor de Dunăre, de Teatrul Jean Bart?

Încerc să evit pe cât posibil întâlnirile cu părinții, spre a-i proteja cât mai mult. Îmi sting dorul de ei la telefon. Da, mi-e dor și de Dunăre. Nu pot concepe un an fără trei zile la Sulina ori o vizită la Tulcea fără măcar cinci minute petrecute pe malul Dunării. Mi-e dor de Teatrul Jean Bart, unde mă-ntorc mereu cu bucurie pentru că mă simt acasă. În încheiere, urmăriți-ne joi, de la 20:30, în Adela, pe Antena 1.

Text interviu: Ivana Iancu
Foto interviu: PR Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns