Esti aici
Femeia.ro > Cultură > AMNA: „Sunt recunoscătoare pentru oamenii din jurul meu“

AMNA: „Sunt recunoscătoare pentru oamenii din jurul meu“

După primul single „Tell Me Why“, un succes internațional, frumoasa AMNA nu mai are nevoie de nicio prezentare. AMNA a cucerit publicul cu numeroase hituri, care au reușit să strângă zeci de milioane de vizualizări pe YouTube și să ajungă în topurile radiourilor din România. AMNA colaborat cu artiști de renume precum Dorian Popa sau Liviu Teodorescu, iar cel mai recent single al său „Tu, tu, tu“, este însoțit de un videoclip fresh în care artista arată mai bine ca oricând.

AMNA: „Viața este surprinzătoare
și mereu avem parte de lecții și examene.“

Andreea Cristina Frunzăreanu este numele ei. Prea lung, prea banal pentru talentata cântăreață cu ochi de safir și voce de cristal. AMNA, chiar dacă nu știi ce înseamnă, simți că o definește. E un cuvânt blând, feminin și totuși puternic și sonor. La fel ca ea, încântătoare, cu un zâmbet sincer și cuceritor, plăcută și modestă, prietenoasă și dinamică, dar perseverentă și hotărâtă când e cazul. A descoperit din copilărie muzica, de care s-a îndrăgostit iremediabil, și a început să studieze pianul și canto. Nu visa decât să cânte. Și totuși a absolvit Facultatea de Relații Internaționale, apoi masterul de Marketing și Negocieri în Afaceri, însă dragostea pentru muzică a fost mai puternică și, spre bucuria noastră, a ales cu sufletul!

AMNA este un nume frumos. De ce l-ai ales?

Pentru că are o însemnătate deosebită și pentru că ea mă reprezintă. AMNA în pakistaneză înseamnă „cea de încredere“, iar când am aflat, am simțit că mi se potrivește mănușă, că printr-un cuvânt pot spune totul despre mine.

De când ai început să cânți?

Încă de când eram micuță, de la trei ani. Bunicul meu mi-a descoperit talentul muzical și îi sunt recunoscătoare și îi mulțumesc pentru asta și în ziua de astăzi. El mi-a dat calea, mi-a arătat drumul și apoi totul a fost mult mai ușor.

AMNA: „Să nu vă surprindă dacă mă vedeți pe stradă altfel decât în videoclipuri sau în concerte. Sunt un om obișnuit și asumat.“

Dacă nu ai fi ales o carieră în muzică, ce te-ar fi tentat să faci?

Nu cred că există așa ceva. Cu siguranță, tot muzica ar fi fost alegerea. M-aș fi învârtit tot în jurul ei, muzica e cea care mă împlinește. Nu mă văd contabilă sau făcând ceva închisă într-un birou. Și fără muzică viața nu ar avea culoare, iar sufletul meu ar tânji mereu după ea!

Îți mai aduci aminte care au fost trăirile tale prima dată când ai urcat pe scenă?

Ohhh, da, tremuram. Țin minte că nu puteam ține mâna pe microfon la cât de tare tremuram. Însă pe parcurs am simțit cum publicul mă încarcă de energie, iar dorința de a da totul pe scenă a reușit să întreacă și cele mai mari emoții. Încă am emoții la întâlnirile cu publicul, dar asta cred că e bine, e normal să avem emoții și să le acceptăm.

Care este pentru tine diferența dintre un concert și înregistrările din studio?

Concertele sunt magnifice, sunt încărcate de energie, e vorba  despre transferul emoțiilor dintre artist și public, este pur și simplu electrizant. Dar, când vorbim despre înregistrările din studio, vorbim despre creativitate, inspirație, consistență. Sunt două lucruri diferite, dar care au la bază același element comun: „muzica“, adică acea coardă care-mi face sufletul să vibreze și mă împlinește.

Cum îți alegi melodiile? Sau ele te aleg pe tine?

Îmi aleg echipa alături de care scriu. Și scriem împreună. Întotdeauna ne inspirăm din experiențele noastre. E important ca ceea ce dai să dai din suflet, să fie real, să împărtășești publicului trăiri puternice și astfel vei ajunge la inima lui și vei dărui bucurie.

De ce stil muzical ești îndrăgostită?

Cred că muzica pop și R&B sunt cele mai apropiate de stilul meu, dar îmi plac și alte genuri, pentru că, până la urmă, „muzica purifică sufletele de praful vieții cotidiene“, așa cum frumos spunea Berthold Auerbach.

Mulți cred că vocea e cea care dă valoare unui cântăreț, dar e vorba de mult mai mult… de coordonarea respirației, de forma fizică și de tonusul psihic. Tu cum îți antrenezi aceste capacități?

La sală, făcând mult cardio. Fac trei antrenamente pe săptămână de cardio în care cânt 40 de minute în timp ce pedalez. Chiar mă distrez. Mișcarea mă ajută și pe scenă, și pentru respirație, dar mă tonifică fizic și psihic. Iar cei care fac sport știu despre ce vorbesc. Dacă faci ceva cu plăcere, și efortul devine agreabil.

Cât contează sportul pentru un cântăreț?

Nu știu cât contează pentru un cântăreț în mod obișnuit, dar știu cât contează pentru mine, îmi place enorm și mă motivează. Fac sport de plăcere și cu plăcere.

Ce alte pasiuni mai ai?

Pictez. Îmi place să mă joc colorând. Pictez alături de fiul meu și asta mă relaxează. Îmi place și să ies la alergat. E tot o formă de sport, dar în aer liber, în natură. Și asta mă încarcă de energie și mă ajută să elimin stresul.

Ce face AMNA când nu cântă?

Stă cu David. Îmi place tare mult să petrecem timp împreună și o fac de câte ori am ocazia.

Dacă ai putea schimba ceva în viața ta, ce ai face diferit?

Aș schimba acest context pandemic. În rest, nimic. Sunt asumată și cred că orice experiență ne îmbogățește, ne schimbă, ne modelează. Însă pandemia asta mă ține departe de concerte, de publicul cu care rezonez, și fură prea multe vieți!

Ai un băiețel superb, de șapte ani. Ce fel de mamă ești, grijulie, posesivă?

Grijulie da. Eram și posesivă, când era mai mic. Acum, m-am mai relaxat. (râde)

Ce ai învățat de la mama ta și ce ai face diferit?

De la mama am învățat devotamentul și iubirea față de muncă și familie. Nu aș face multe lucruri diferit, pentru că părinții mei au fost lângă mine de fiecare dată când am avut nevoie. Totuși, cred că e important să îți exprimi iubirea față de copil ori de câte ori ai ocazia. Am observat că majoritatea părinților nu erau așa de drăgăstoși înainte, dar asta simt că tinde să se schimbe și văd această schimbare cu ochi buni. Toți avem nevoie de iubire, dar mai ales copiii, să știe că sunt în siguranță, apreciați și că au în părinții lor un sprijin. David e pupat de fiecare dată când îl prind.

Cum reușești să îmbini cariera cu rolul de mamă?

Dacă ai sta de vorbă cu David, ți-ar spune că stau prea puțin cu el, deși sunt acasă cum termin treaba, iar el este prioritatea mea. Din acest motiv am lansat în urmă cu un an piesa „Cumpăr timp“. Uneori, mă gândesc că mi-ar prinde bine să am o clonă și în felul acesta să fiu tot timpul lângă el, fără să-mi refuz bucuria de a cânta.

Ce crezi că e important să le transmitem copiilor?

Educația, iubirea, respectul, dar și limitele. Trebuie să creștem copii responsabili, cu bun-simț, cu respect pentru ceilalți, dar și pentru ei. În același timp, să-i învățăm să iubească și să se iubească! O lume în care iubirea se manifestă este o lume sănătoasă și frumoasă.

Ai avut un moment dificil în carieră? Cum l-ai depășit?

Da, de multe ori, însă datorită echipei mele am reușit să depășesc orice moment. Am strâns lângă mine doar oameni care-mi seamănă. Când eu obosesc, rămân ei. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Da, și despre eșecuri și recunoștință trebuie să le vorbim copiilor. Trebuie să-i pregătim pentru situații dificile și să le insuflăm și sentimentul recunoștinței, care ne ține mereu ancorați în prezent și cu picioarele pe pământ!

Pregăteșți mai multe piese, poți să ne divulgi ceva despre ele?

Sunt foarte multe piese. Am lucrat mult toată vara, însă nu pot divulga nimic încă pentru că vreau să am totul pregătit înainte, dar sunt nerăbdătoare să împărtășesc cu voi cele mai noi single-uri și să aflu ce părere aveți.

Îți admirăm videoclipurile, dar ce presupune producerea lor? Ne povestești cât durează o astfel de filmare, câți oameni sunt implicați și ce efort este pentru tine?

Depinde foarte mult de buget. El poate varia de la un proiect la altul, în funcție de scenariu și concept. Dar, da, videoclipul este vârful aisbergului, e partea frumoasă, strălucitoare, care seduce, dar nimeni nu se gândește că pentru realizarea lui e nevoie de o echipă impresionantă de oameni și de un adevărat tur de forță, care durează de obicei în jur de 12 ore.

Ce înseamnă pentru tine feminitatea?

Pentru mine feminitatea înseamnă naturalețea femeii. Este o provocare ce mă ajută să mă mențin în formă zi de zi.

Care este secretul tău de frumusețe? Ai un tratament special la care apelezi atunci când ești obosită, pentru împrospătare?

Da, ceva foarte simplu, o combinație la îndemâna oricui: ceai de tei și somn. Teiul mă relaxează psihic și, astfel, îmi detensionez și fața; în plus, are numeroase alte efecte benefice, iar somnul, după cum bine știm, este sfânt pentru frumusețe. Încerc să respect orele de somn și, în acest fel, mă pot bucura de un ten luminos dimineața.

La concerte te fardezi singură? Te fardezi și când ieși în oraș sau îi dai tenului o pauză?

În general, nu ies nemachiată din casă, chiar dacă uneori aleg un stil mai natural. Da, mă machiez singură la concerte, rareori am parte de un machiaj profesionist, și atunci mă bucur de acest răsfăț. Îmi place să pictez, dar îmi place și să mă machiez, dar nu o fac empiric sau la inspirația de moment. Îmi place să fac lucrurile cum trebuie, așa că am urmat un curs de automachiaj și am învățat nu doar cum să realizez un machiaj frumos, ci unul care să-mi sublinieze trăsăturile, să aleg culorile care mi se potrivesc și să-mi aleg fardurile de care am nevoie.

Care este stilul tău vestimentar de zi cu zi?

Clar, casual. E stilul meu preferat, în care mă regăsesc în orice moment. Să nu vă surprindă dacă mă vedeți pe stradă altfel decât în videoclipuri sau în concerte! Sunt un om obișnuit și asumat.

Îți place muntele sau marea?

Ambele, dar atunci când sunt la mare simt că mă încarc cu cea mai bună energie.

Care este lecția pe care ai învățat-o până acum despre viață?

Niciodată să nu spui niciodată, că o să rămâi surprins! (râde). Viața este surprinzătoare și mereu avem parte de lecții și examene. Eu încerc să mă pregătesc cât mai bine pentru ele, dar tot timpul mai avem ceva de învățat.

Ce parfum te-a cucerit de la prima întâlnire?

Parfumurile arăbești.

Cum arată bărbatul ideal pentru AMNA?

Un bărbat de succes, familist, calm, care să îmi înțeleagă nevoile, să mă sprijine, să mă respecte și să îmi înțeleagă munca.
Cer prea mult? Eu cred că el există și îl voi întâlni, sunt sigură!

Există o țară unde ai vrea să trăiești?

Spania.

Ce mâncare îți place? Și ce nu ai mânca niciodată?

Guacamole, am făcut o pasiune pentru acest preparat. Aș încerca orice, nu știi dacă îți place sau nu până când nu încerci.

Pe cine ai suna la 12 noaptea dacă ai avea o problemă?

Nu sunt prea mulți oameni. Familia și o prietenă apropiată.

Care este filmul la care te-ai uita de nenumărate ori și de fiecare dată cu aceeași plăcere?

Nu se întâmplă asta, nu am timp nici de filmele noi.

Care este plăcerea ta vinovată?

Înghețata.

De ce obiect vestimentar ești îndrăgostită?

Nu am unul anume.

Cum arată „paradisul“ tău?

Scena.

Ce te emoționează?

David și publicul.

Ce carte ți-a schimbat filosofia vieții?

The Secret.

Ce nu-ți lipsește niciodată din poșetă?

Pudra.

Ce nu ai face niciodată?

Nu aș fura.

Îți place muzica clasică? Dar opera?

Da, amândouă.

Ce-ți place la tine?

Caracterul.

Care este calitatea ta supremă?

Loialitatea.

Dar defectul tău?

Îmi pierd răbdarea ușor.

Și acum, în încheiere, te rog să completezi cu primul gând care-ți vine în minte:

Crezi că banii… cumpără fericirea, dar nu e așa.

Tinerețea este… trecătoare.

Iubirea poate să… te împlinească.

Poveștile… altora ți se par mai frumoase.

Copiii… sunt o minune.

Mama… e un înger.

Viitorul… este o surpriză.

Luni… să nu dai bani.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: Alex Gâlmeanu

 

Comments

comments

Lasă un răspuns