Esti aici
Femeia.ro > Familie > Care sunt hainele potrivite de purtat în timpul sarcinii?

Care sunt hainele potrivite de purtat în timpul sarcinii?

Sarcina este una dintre fazele frumoase din viața unei femei. În această fază corpul suferă o transformare fizică majoră și are nevoie de îmbrăcăminte moale și confortabilă. Cele mai bune haine gravide sunt cele care permit extinderea zonei abdominale, fiind imperativ atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Pe vremuri, majoritatea femeilor însărcinate alegeau să-și poarte hainele vechi și nici măcar nu se gândeau să cumpere haine gravide speciale. Preocuparea cu privire la aspectul lor era mai mică.

Cu toate acestea, acesta nu este cazul în ziua de astăzi, în care multe femei însărcinate lucrează, socializează și uneori chiar călătoresc afară din țară și trebuie să rămână confortabile și atractive. Desigur, cerințele vestimentare adecvate ale viitoarelor mame de astăzi sunt diferite.

Stiluri de haine gravide

A devenit o tendință populară să porți haine de calitate și bine croite în perioada sarcinii. Majoritatea femeilor însărcinate de astăzi nu mai încearcă să-și ascundă sarcina; în schimb, aleg diferite soiuri de articole de îmbrăcăminte care se potrivesc cu noua lor formă. Unor femei le place să se îmbrace într-un mod foarte casual și larg în timpul sarcinii, unora le place să-și arate burtica, iar altora le place să o ascundă. Drept urmare, există stiluri de haine gravide care se vor potrivi tuturor acestor așteptări.

Alegerea hainelor potrivite pentru sarcină

Hainele potrivite în timpul sarcinii cresc încrederea în sine și sentimentul de frumusețe al femeii însărcinate. Iată câteva lucruri de făcut și câteva de evitat pentru viitoarea mamă:

 • Alege haine ușoare și confortabile; nu purta ținute extrem de strâmte sau care îmbrățișează silueta.
 • Poți alege haine tradiționale care sunt adaptate formei și stilului tău și care se încadrează în buget.
 • Poartă haine care să ofere sprijin stomacului.
 • Păstrează-ți hainele simple și evidențiază orice rochie care îți place, dar fii încrezătoare în ea.

Diverse aspecte pentru a alege haine gravide potrivite pentru tine

Poți să cheltuiești pe hainele gravide în funcție de stilul tău de viață, bugetul tău etc. De asemenea, poți alege haine conform ghidurilor tale profesionale, adică dacă lucrezi în sectorul corporatist, atunci evident că trebuie să alegi un aspect elegant de birou. Dar nu compromite niciodată confortul!

 1. Haine gravide pentru orice buget

Adesea, femeile tind să fie conștiente de aspectul lor în diferitele etape ale sarcinii, motiv pentru care se recomandă să cheltuiască pe îmbrăcăminte de maternitate de bună calitate. Există mai multe opțiuni disponibile atât în ​​magazinele cu amănuntul, cât și pe site-urile de cumpărături online pentru toate tipurile de bugete. Îți sugerăm câteva dintre următoarele:

Topurile înfășurate în timpul sarcinii sunt lucruri simple și ieftine care pot fi ajustate cu ușurință pe măsură ce te extinzi.

De asemenea, tunicile sunt atractive, dar rămâni la țesături care sunt moi, confortabile și respirabile.

Încearcă să porți fibre naturale, deoarece sunt cele mai bune. Alege imprimeuri ușoare și evită imprimeurile îndrăznețe, mari. Pentru o senzație lejeră și relaxată, poartă cămăși mai lungi cu nasturi.

 1. Confortul contează cel mai mult

Moda joacă un rol important atunci când vine vorba de alegerea hainelor în momentul sarcinii, dar reține că sănătatea ta și a bebelușului tău este pe primul loc. Pantalonii de maternitate la nivelul taliei trebuie să fie largi și elastici să nu obstrucționeze mișcarea bebelușului sau să limiteze fluxul de sânge către stomac. Banda pentru burtă, care ține blugii, fustele, pantalonii sau blugii cu fermoar ar trebui să ofere sprijin în jurul taliei.

 1. Înțelege diferitele dimensiuni

Hainele în stil de maternitate au adăugat spațiu pentru burtă și bust, deoarece aceste părți ale corpului cresc în ultimele luni. Totuși, unele femei însărcinate ar putea prefera să rămână la haine non-maternitate. În acest caz, pentru a asigura o potrivire confortabilă, ar trebui să aleagă haine mai mari ca mărime decât poartă în mod normal. În funcție de greutatea ta, trebuie să cumperi articole de îmbrăcăminte de dimensiuni mai mari pentru ultimele tale luni.

 1. Haine gravide pentru birou

Femeile care merg la birou în perioada sarcinii au nevoie de haine gravide confortabile, fără a încălca codurile vestimentare profesionale standard. Iată un ghid simplu pentru a te îmbrăca potrivit la birou:

 • În primele trei luni de sarcină, poți rămâne la haine obișnuite.
 • Pentru ultimele luni, este posibil să ai nevoie de haine de maternitate care vor avea dimensiuni mai mari decât hainele obișnuite.
 • Alege nuanțe subtile, complementare de îmbrăcăminte și țesături moi, care îți permit să te miști fără a te simți deloc inconfortabil și iritată.
 • Cămășile mari cu nasturi, pantalonii slim fit și fustele ar trebui să facă treaba. Poți alege și combinatii de topuri și pulovere non-maternitate.
 1. Haine gravide pentru exerciții fizice

Exercițiile fizice în timpul sarcinii sunt foarte recomandate, cu condiția să fie aprobate de medicul tău. Exercițiile se asigură că atât tu, cât și copilul tău sunteți sănătoși. Îți sugerăm următorul ghid pentru a alege cele mai bune haine pentru exerciții fizice în timpul sarcinii:

 • Hainele de maternitate alese în timpul antrenamentului trebuie să fie aerisite, largi și confortabile.
 • Alege fibre naturale precum bumbac, lycra, spandex etc. Aceste țesături sunt respirabile și ajută la reglarea temperaturii corpului.
 • Evită hainele strâmte, alege haine mai flexibile pentru mișcare și întindere.
 • În mod ideal, hainele alese în timpul sarcinii ar trebui să lase mult spațiu pentru zona burticii.

Comments

comments

Lasă un răspuns