Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Ce fel de fond de ten ar trebui să purtați: pudră, cremă sau lichid?

Ce fel de fond de ten ar trebui să purtați: pudră, cremă sau lichid?

Ar trebui să purtați pudră, cremă sau fond de ten lichid? Dacă urmăriți obsesiv conturile de machiaj pe Instagram și YouTube așa cum facem noi, atunci probabil că v-ați obișnuit să vedeți guru și artiști de machiaj care par să dețină fiecare fond de ten de pe planetă.

Pentru a răspunde la cea mai mare întrebare, nu, nu aveți nevoie de atât de multe fonduri de ten. Este distractiv să dețineți câteva opțiuni, astfel încât să puteți juca cu texturi și finisaje, dar dacă nu lucrați în industrie, nu există niciun motiv pentru care fondul dvs. de ten să semene cu depozitul unui producător.

Cu toate acestea, următoarea întrebare ar putea fi despre ce formulă ar trebui să utilizați. Tendințele vin și pleacă într-un ritm fulgerător în lumea machiajului. Într-o lună, s-ar putea să fie vorba despre fonduri de ten cremă, în timp ce luna viitoare domnește lichidul. Adevărul este că alegerile dvs. de machiaj nu ar trebui să fie guvernate de tendințe atât de mult, ci de tipul de piele, preferințele și ceea ce funcționează pentru dvs.

Pentru a vă ajuta să decideți baza perfectă, iată o defalcare a celor mai populare trei formule de bază: cremă, lichid și pudră.

Pudră

Fondul de ten de pudra nu este ca o pudră de finisare, care este ușoară și menită să fixeze produsul. Mai degrabă, fondul de ten de pudră este măcinat extrem de fin și foarte pigmentat. Este menit să înlocuiască cu totul fondul de ten lichid.

De ce este grozav: fondurile de ten pudră sunt în general pe bază de minerale sau talc. Fondurile de ten pudră pe bază de talc stau la fel de bine pe piele ca fondurile de ten lichide, așa că evitați-le dacă utilizați pudră pentru că doriți ceva mai ușor. Totuși, fondurile de ten pe bază de minerale acoperă impuritățile și uniformizează tonul pielii, în timp ce sunt luminoase.

De ce ar putea să nu funcționeze pentru dvs.: fondurile de ten minerale și-au avut momentul la începutul anilor 2000, când toată lumea și mama lor s-au bucurat de cât de noncomedogene erau, multe companii susținând că poți dormi în ele. (Nu dormiți în niciun fel de machiaj. Orice lucru pe care îl puneți pe piele are potențialul de a deveni comedogen dacă este lăsat prea mult timp.)

Deși se pretinde că multe fonduri de ten pudră și minerale oferă o acoperire la fel de mare ca și omologii lor lichizi, pur și simplu nu este cazul. Fondurile de ten minerale sunt uimitoare pentru uzura zilnică atunci când vreți doar ceva ușor, dar nu veți obține niciodată un finisaj dramatic sau o acoperire cu adevărat completă dintr-un produs mineral. Dacă vreți asta, aveți nevoie de o cremă sau lichid.

Cremă

Pe vremuri, fondul de ten cremă era folosit doar de profesioniștii din industrie în scenă și film. Datorită creșterii imense a tehnicilor profesionale, cum ar fi conturarea, care își găsesc drumul spre mainstream, fondul de ten cremă devine din ce în ce mai popular pentru utilizarea de către oamenii obișnuiți.

De ce este grozav: Fondul de ten pudră și lichid este greu de concentrat într-o zonă. Amândouă se pretează mai bine unei aplicații uniforme pe toată fața. Fondul de ten cremă, însă, rămâne acolo unde l-ați pus.

De ce ar putea să nu funcționeze pentru dvs.: Aceasta este o formulă excelentă, dar grea. Trebuie să vă acordați o perioadă bună de timp pentru a aplica fond de ten cremă.

Lichid

Când ne gândim la fondul de ten, ne gândim la cel lichid. Femeia obișnuită folosește un fond de ten lichid și este cea mai ușor accesibilă pentru majoritatea oamenilor. Este disponibil într-o gamă foarte largă de formule, nuanțe și texturi.

De ce este grozav: nu există două fonduri de ten lichide la fel. Unele oferă o acoperire ușoară, în timp ce altele au o acoperire mai completă și mai mată. Cu toate acestea, în general, lichidul este foarte ușor de utilizat. Îl puteți aplica cu o gamă largă de instrumente și este relativ infailibil.

De ce ar putea să nu funcționeze pentru dvs.: Adevărul este că fondul de ten lichid va funcționa cam pentru toată lumea, dar un fond de ten specific poate să nu funcționeze pentru unii oameni. Dacă fondul de ten lichid nu funcționează pentru dvs., încercați o formulă sau o marcă diferită.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns