Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cristina Ciobănașu- încerc mereu să văd partea plină a paharului

Cristina Ciobănașu- încerc mereu să văd partea plină a paharului

Cum îți împarți timpul între filmări și școală? Cât de importantă este știința comunicării pentru un actor, dincolo de film sau teatru?

Din fericire, nu mai e nevoie sa îmi împart timpul între filmari și școală pentru că am terminat cursurile la facultate, trebuie doar să îmi mai iau și diploma de licență, pe care într-adevăr, din lipsa de timp, am fost nevoită să o amân de ceva vreme. Acum mă împart între filmările pentru serialul Adela, pe care îl puteți urmări în fiecare joi de la 20:30 pe Antena 1 și filmările pentru emisiunea CulTour, pe care o realizez în continuare alaturi de Vlad și care se vede în fiecare zi, de luni pâna vineri, de la 17:30 pe Happy Channel.

Cât despre a doua întrebare, consider că știința comunicării stă chiar la baza meseriei de actor, la loc de cinste alături de emoție. Actorul se folosește de comunicarea verbală și nonverbală pentru a putea transmite spectatorului/telespectatorului sentimentele și trăirile menite să atingă mintea și sufletul publicului.

Comunici mult cu fanii tai? Cât stai pe rețelele de socializare și cât de productive sunt dialogurile cu ei?

Dacă ziua ar dura o saptamâna, poate ca aș reuși să răspund fiecărui admirator în parte și poate că aș reuși să port mai multe discuții cu ei… mi-aș dori din tot sufletul să am mai mult timp, dar cum lucrurile nu stau așa, încerc să rezerv măcar o oră pe zi în care să citesc comentariile de la postările din social media și să răspund pe cât se poate curiozităților celor care mă urmăresc pas cu pas și care mă respectă și mă admiră pentru ceea ce fac.

Serialul Adela ți-a adus un personaj care pare că nu are legătură cu tine. Cum te împaci cu Livia Draghici?

O descopăr pe Livia pe zi ce trece, în funcție de situațiile diferite cu care îi este dat să se confrunte. O cunosc din ce în ce mai bine și îmi place foarte mult că nu este un personaj static și că se transformă ușor-ușor. Dacă la început puteam spune că detestă acțiunile Deliei și o punea la zid pentru deciziile care i se păreau nedrepte, acum, fără să își dea seama, Livia începe să-i semene din ce în ce mai mult mamei ei.

Cât romantism, dar și cât pragmatism are personajul tău?

Pe Livia o caracterizează în mare parte pragmatismul, pentru că fie că îi convine sau nu, a avut-o drept model pe mama ei, Delia, care este o fire practică. Însa Livia denota și sensibilitate în anumite situații și pot să bag mâna în foc că atunci când pune capul pe perna își face zeci de scenarii despre cum ar putea schimba lumea în bine.

Viața ta seamană și ea cu un scenariu de film. Te-au maturizat durerea, munca, speranța de la o anumită vârstă? Cum ai rămas optimistă și veselă?

Toți oamenii cu care am interacționat de-a lungul timpului mi-au spus că par mai matură decât vârsta din buletin… Probabil că au dreptate și e clar că maturizarea asta se datorează unui cumul de experiențe fericite și mai puțin fericite pe care le-am trăit pâna în acest moment, dar și responsabilității pe care mi-am asumat-o în momentul în care am decis să îmi împart viața între școală și job încă de la 12 ani.

Cum am reușit să rămân veselă și optimistă? Vă spun un secret: nu sunt tot timpul veselă și optimistă… am insomnii, mi se întâmplă și să plâng în perna când nu mă vede nimeni și, fiind și cel mai mare critic al meu, îmi fac mustrări de conștiință de fiecare dată când știu că aș fi putut face mai mult și nu am făcut. De ce aleg să nu arăt partea asta a mea? Pentru că ma gândesc de fiecare dată că există greutați mult mai mari pe lumea asta și că oamenii nu au nevoie, mai ales de la cineva ca mine, să se plângă.

Ce faci când nu filmezi?

Pe lângă treburile casnice, care sunt obligatorii pentru că da, nu sunt o bucătăreasă prea talentată, dar iubesc curățenia, încerc să îmi fac timp pentru un film bun sau un moment de liniște care să fie doar pentru mine… de asta am avut nevoie în ultima vreme.

Ai crescut pe platourile de televiziune și de film. Ai schimba cu altceva jobul ăsta?

Dacă ar trebui să aleg, nu. Dacă aș fi nevoita, cred ca m-aș putea adapta. Mă gândeam la un moment dat că mi-ar plăcea munca din spatele camerelor, dar tot pe un platou de filmare aș alege să fiu și atunci.

Ce hobby-uri ai?

Momentan, să zac, pentru că altceva nu mai apuc să fac, dar dacă se aude și o muzica pe fundal, sunt fericită.

Ce și cât citești?

Din păcate, ultima carte pe care am citit-o a fost în vacanță. Mi-ar placea să pot rezerva mai mult timp acestei activități.

Unde îți petreci timpul tău, pentru relaxare, călătorii?

În parc, oriunde la munte. Cât despre călătorii…. Am o lista atât de lungă de țări pe care aș vrea să le vizitez, încât cred că nu mi-ar ajunge spațiul să le trec în revistă pe toate.

Ai caței sau pisici?

Daaaa, am patru pisici și doi caței. Iubesc toate animalele, în general, însă… I’m a cat person.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns