Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cum ar trebui să aleg și să folosesc machiajul potrivit pentru pielea mea predispusă la acnee?

Cum ar trebui să aleg și să folosesc machiajul potrivit pentru pielea mea predispusă la acnee?

Ignoră-i pe cei care spun că nu te poți machia sau da cu fond de ten dacă ai o piele predispusă la pete sau acnee.

Un machiaj adecvat, bine aplicat, te poate ajuta să acoperi acneea și petele și să îți dea mai multă încredere în tine. Și mai mult: unii oameni, când au aplicat machiaj, își ating fața mai puțin și nu au niciun interes să strice stratul de acoperire.

Aceasta, în principiu, este o veste bună pentru cei care suferă de acnee, deoarece nu este nimic mai rău pentru piele decât atingerea coșurilor și a punctelor negre.

Există, de asemenea, produse care pot avea un efect pozitiv asupra pielii, care te ajută să reduci coșurile în timp ce le ascunzi, astfel încât să primești tratament și acoperire în același timp.

Acest articol îți va spune ce să cauți și ce să eviți atunci când alegi machiajul; Există, de asemenea, câteva sfaturi cu privire la modul de aplicare a machiajului pe pielea predispusă la acnee, astfel încât coșurile să fie acoperite și să ai un aspect mai bun și să te simți în același mod.

Ce produse de machiaj ar trebui să folosesc dacă am pielea predispusă la acnee?

Fond de ten, fard de pleoape, creion de ochi, rimel, ruj… Lista este lungă. Doar pentru că ai o piele predispusă la pete nu ar trebui să te împiedice să porți niciunul dintre aceste tipuri de machiaj. Dar există unele lucruri de utilizat și altele de evitat dacă ai o piele predispusă la coș.

  1. Calitatea contează

Folosește produse de înaltă calitate. Prețul nu este întotdeauna un indicator al calității, dar „mai puțin este mai mult” servește adesea ca un test de bună calitate atunci când vine vorba de machiaj pe pielea predispusă la acnee. Caută produse bine testate care nu au prea mulți aditivi.

  1. Non-comedogen

Un produs non-comedogen este unul care a fost creat special pentru a nu bloca porii pielii (blocarea porilor poate duce la acnee și pete). Asigură-te că alegi produse care au indicat pe etichetă „non-comedogene” (sau ceva echivalent). Acestea sunt cele mai potrivite pentru pielea ta și sunt sigure de utilizat dacă urmezi și tratament medical pentru acnee.

  1. Ingrediente active testate

În mod ideal, produsele pe care le alegi ar trebui să conțină, de asemenea, ingrediente active care s-au dovedit a îmbunătăți starea pielii predispuse la acnee. Testele de căutat sunt cele ale cercetării clinice și dermatologice; principiile active care pot avea efect asupra petelor sunt, printre altele, acidul salicilic, care elimină coșurile și are efect antibacterian.

În plus, știai că există mulți dermatologi care cunosc și îți pot recomanda cel mai potrivit machiaj? Ei vor examina particularitatea pielii și vor efectua teste de alergie, dacă este necesar. Ei pot recomanda apoi cele mai bune produse de machiaj pentru pielea ta și pot sfătui ce produse să eviți.

Cum ar trebui să-mi pregătesc tenul acneic pentru machiaj?

Curățare

Curățarea este primul pas esențial în îngrijirea pielii predispuse la acnee. Murdăria, bacteriile și celulele moarte ale pielii sunt toate lucrurile care pot bloca porii și pot promova apariția de noi pete, astfel încât aplicarea machiajului precum fond de ten peste toate acestea nu poate decât să înrăutățească lucrurile.

Curăță bine și cu atenție fața, folosind produse care sunt special formulate pentru pielea predispusă la acnee.

Hidratare

Alege o cremă hidratantă care calmează pielea predispusă la acnee, fiind totodată un produs de bază perfect. Deoarece pielea ta este grasă, vei prefera un produs cu efect matifiant, ceea ce înseamnă că previne acumularea de grăsime pe piele.

Dacă vrei, poți folosi după crema hidratantă un primer de machiaj (nu utiliza un primer ca hidratant), dar asigură-te că alegi unul non-comedogen.

Lasă hidratantul și primerul să se absoarbă câteva minute înainte de a aplica machiajul precum fond de ten.

Dacă urmezi un tratament medical pentru acnee, aplică crema sau unguentul adecvat înaintea cremei hidratante și lasă pielea să o absoarbă.

O abordare pas cu pas a pielii

Pasul 1: Corector

Unii oameni preferă să-și înceapă rutina de machiaj cu un strat de fond de ten, alții consideră că aplicarea unui anticearcan funcționează cel mai bine. Poate vrei să încerci ambele abordări și să vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Obiceiul nostru general de îngrijire a pielii este de a utiliza mai întâi cel mai important produs. Deci, dacă ai un anticearcan care a demonstrat că reduce și acoperă petele, este o idee bună să îl aplici direct pe pielea curată, hidratată, fără un strat de fond de ten.

Pasul 2: Fond de ten

Când alegi un fond de ten, alege un produs ușor și un finisaj mat în loc de unul lucios. În ceea ce privește aplicarea, în mod ideal, aplică-l cu degetele. Cel mai bine este să te speli pe mâini în prealabil pentru a te asigura că nu ai bacterii pe piele. Nu aplica prea mult fond de ten – este tentant să continui să aplici până când totul este acoperit, dar este puțin probabil să te facă să arăț inatural atunci când ieși din baie. Aplică fondul de ten în mod natural și refolosește corectorul suplimentar pentru retușuri atunci când este necesar.

 

 

Comments

comments

One thought on “Cum ar trebui să aleg și să folosesc machiajul potrivit pentru pielea mea predispusă la acnee?

Lasă un răspuns