Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cum să alegi o canapea extensibilă?

Cum să alegi o canapea extensibilă?

Cumpărarea unei canapele extensibile necesită în mod natural luarea în considerare a spațiului în care intenționezi să o amplasezi. Acest tip de mobilier este disponibil într-o varietate de dimensiuni și forme.

Catalogul de opțiuni merge de la scaune extensibile la secțiuni complete, iar dimensiunea patului se schimbă în consecință.

În timp ce o canapea extensibilă tradițională are o saltea pliabilă în interiorul scaunului, există și alte stiluri. Inclusiv cele care pur și simplu se pliază plat sau ascund un pat. În funcție de nevoile utilizatorilor, fiecare dintre aceste alternative poate funcționa mai bine.

Alegerea mobilierului adecvat, inclusiv a unei canapele extensibile, trebuie să se facă în funcție de tipul de activități și intensitatea utilizării necesare. În funcție de aceasta, este posibil să ai nevoie de diferite caracteristici pentru a acoperi atât așteptările, cât și nevoile.

Canapea extensibilă pentru utilizare sporadică sau de intensitate redusă

Există unele medii care se caracterizează prin necesitatea unui mobilier suficient de confortabil pentru a dormi una sau mai multe zile pe lună sau pe an. Aceste medii sunt în special birouri, case de vacanță, studiouri la domiciliu, camere de oaspeți și câteva spații în aer liber.

O canapea extensibilă este o modalitate excelentă de a mobila și dota astfel de locuri și datorită utilizării ocazionale pot fi clasificate ca fiind de intensitate scăzută. Având în vedere acest lucru, opțiunile pot cuprinde materiale ușoare, dimensiuni pentru una sau două persoane, planuri compacte etc.

Câteva exemple:

  • Canapea extensibilă tip scaun convertibil

Aceste piese de mobilier sunt mai mari decât un fotoliu, dar nu ating dimensiunile unei canapele cu două locuri. Au un design asociat cu canapele orientale. Configurația lor le permite să treacă cu ușurință de la a fi o canapea, la un șezlong sau un pat. Sunt alegerea perfectă pentru birouri, studiouri, camere mici etc.

  • Canapea extensibilă în stil futon

Ele reprezintă una dintre versiunile canapele extensibile cu două locuri, care sunt cele mai comune și populare. Au dimensiuni suficient de mari pentru a se așeza câteva persoane, în timp ce sunt ușor de amplasat în aproape orice spațiu de locuit. Acestea sunt configurate cu un spătar divizat care îi permite să fie coborât independent, dobândind o poziție complet orizontală, potrivită pentru dormit și odihnă. În general, includ doar saltele de dimensiuni duble, dar sunt destul de utile și surprinzător de compacte.

Canapea extensibilă pentru utilizare de intensitate ridicată

Atunci când cauți o canapea extensibilă pentru uz zilnic, va trebui să acorzi o atenție sporită proprietăților generale ale mobilierului. Ce este esențial să urmărești sunt atributele de rezistență și durabilitate.

În plus, trebuie luate în considerare și vârsta și numărul de utilizatori, ajustând dimensiunile, desenele sau culorile după bunul lor plac. Unele modele care pot fi luate ca exemple ar fi:

  • Canapea extensibilă în stil trundle

La canapelele de acest tip, în bază este ascuns un pat cu șine sau roți, mai precis cu un mecanism care permite alunecare. Modelele sunt disponibile de la două locuri în sus, iar paturile pot fi duble sau matrimoniale. Acestea sunt clasificate ca mobilier pentru utilizare intensivă, potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți.

  • Canapea extensibilă de tip șezlong

Cunoscută și sub numele de canapea secțională cu șezlong, se remarcă prin faptul că este o piesă de mobilier multifuncțională. Aceasta se caracterizează prin faptul că are structură din lemn robust, motiv pentru care oferă de obicei o utilizare pe termen lung.

Datorită acestui fapt, acestea sunt ideale pentru a fi utilizate ca paturi principale, deoarece pot rezista dinamicii zilnice. O altă caracteristică proprie este că, majoritatea includ un spațiu de stocare ascuns sub șezlong. Dimensiunile pot fi S, M, L, XL, XXL și XXXL, în timp ce configurația sa este de două locuri + șezlong.

În concluzie, o canapea extensibilă este un tip de mobilier foarte potrivit pentru o casă cu un design modern, cu spațiu deschis, de dimensiuni reduse sau o combinație a ambelor. Aceste tipuri de canapele sunt, în general, mobilier foarte confortabil pentru utilizare intensivă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns