Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cum să alegi o canapea pentru casa ta

Cum să alegi o canapea pentru casa ta

Canapeaua nu este orice piesă de mobilier. Este aliatul esențial al celor mai bune momente pe care le trăim în intimitatea casei. Iată câteva sfaturi pentru a afla care dintre acestea este ideală pentru tine.

Canapeaua este unul dintre piesele preferate de mobilier, pentru că o asociem cu momente de relaxare și plăcere. Cu toate acestea, există atât de multe opțiuni de canapele încât de multe ori nu știm cum să alegem una pentru casa noastră sau ce aspecte ar trebui să avem în vedere. Este important să iei în considerare câteva întrebări pentru a lua decizia corectă și pentru a evita frustrările.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a cumpăra canapele este să te gândești la nevoile tale și la ce o vei folosi. Locuiești singur? Ai copii? Persoane în vârstă? Va fi un loc de familie sau un spațiu personal? Va fi un „obiect” de decor sau va fi conceput pentru utilizarea zilnică? Hai să începem să răspundem la aceste întrebări.

Cum să alegi canapele

Dacă vrei să te bucuri mult și în fiecare zi de o canapea, ar trebui să alegi una confortabilă și funcțională: una care să fie foarte confortabilă și, în același timp, ușor de curățat și / sau îngrijit. De multe ori, cele cu huse lavabile sunt o soluție ideală din două motive: husele pot fi scoase și spălate la mașina de spălat sau la curățătorie și poți reînnoi culorile și țesăturile fără a cheltui la fel de mult ca pentru schimbarea întregii canapele.

O altă problemă care trebuie evaluată bine este ceea ce faci de obicei pe canapea, pentru ce și cum o vei folosi. Dacă va fi centrul de reuniune a familiei sau doar un colț de odihnă în interiorul casei; dacă vei fi într-un mediu care este folosit mult sau va fi folosit doar din când în când la adunări sociale; dacă vrei doar să fie drăguț și decorativ sau vrei să fie confortabil și bazat pe plăcerea ta și a familiei tale.

Punctele cheie pentru alegerea canapelei

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi ce tip de canapea să cumperi:

  • Mai întâi măsoară camera de zi și apoi alege canapeaua

Ceva fundamental este să știi clar dimensiunea mediului în care va fi așezată canapeaua . Când mergi să o cumperi, ia cu tine trei informații de bază: măsurătorile sufrageriei sau ale dormitorului, distribuția acestuia și, deși pare evident, câte persoane o vor folosi zilnic. Abia atunci vei fi în măsură să testezi diferite modele.

Măsurarea bună a spațiului te va ajuta să te bucuri de canapea fără a renunța la spațiu. Nu uita că este frumos ca o canapea să fie spațioasă, dar și să se adapteze la dimensiunile casei. Dacă este prea mare, va fi confortabilă pentru stat, dar va complica mișcările.

  • Materiale și fabricație

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că, pentru ca o canapea să fie confortabilă, nu trebuie să fie moale sau dură, ci altceva: ca regulă generală, spătarul ar trebui să fie mai moale decât scaunul.

Structura trebuie să fie rezistentă: canapele de calitate sunt proiectate să reziste mulți ani. Trebuie să aibă o structură din lemn masiv sau metalică – oțel sau aluminiu -; acestea trebuie să aibă o centură în zig-zag sau un sistem de arcuri care susține pernele; iar picioarele ar trebui să facă parte din structura canapelei în sine, deoarece cele care sunt înșurubate sunt mai nesigure și ajung întotdeauna să se slăbească atunci când mutăm canapeaua pentru curățenie.

Dacă canapeaua va fi folosită de persoane în vârstă, este important să nu fie prea joasă, astfel încât să nu le fie greu să se ridice.

  • Zona liberă pentru animale de companie?

Dacă ai animale de companie, ar trebui să alegi o canapea  din material dur și ușor de curățat; Dacă acest lucru nu este posibil, este esențial să folosești o husă, deoarece, indiferent cât de curat este un animal, acesta va afecta țesătura.

  • Căptușeala

Căptușeala este, de asemenea, esențială: pentru scaune, opțiunile de pene sunt ideale, dar există și alternative bune, cum ar fi spuma cu memorie, arcuri sau spumă poliuretanică HR, care are o rezistență și o durabilitate foarte mari și nu se deformează.

  • Ce culoare să alegi

Atunci când alegi culoarea, ține minte că canapelele de culoare deschisă au dezavantajul de a face murdăria să se vadă foarte repede, dar îți permit să le reînnoiești din când în când cu perne diferite și să le combini.

În general, sunt de preferat canapele simple, fără desene sau imprimeuri, deoarece sunt mult mai ușor de combinat cu restul elementelor din cameră și nu obosesc.

  • Tipuri de canapele

Există din ce în ce mai multă varietate în designul canapelelor. Cele mai frecvente sunt:

Fixă: este prototipul clasic. Poate fi vorba de două sau trei corpuri. Este cel mai tradițional

Modulare sau secționale: sunt ideale pentru a utiliza mai bine spațiile. Deoarece nu este o singură piesă, îi poți varia poziția. Acest model este adesea definit ca modern.

Pat: acestea sunt foarte funcționale atunci când vine vorba de a primi oaspeții să doarmă. Există multe tipuri și în ultimul timp, ele stabilesc tendința.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns