Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cum să alegi un fond de ten în funcție de tonul și tipul de piele

Cum să alegi un fond de ten în funcție de tonul și tipul de piele

Atât culoarea, cât și textura sunt factori decisivi în alegerea unui fond de ten corect. Cu toate acestea, această sarcină este complicată de numărul mare de nuanțe și varietăți de fond de ten.

Cu ghidul nostru, află cum să alegi fondul de ten care ți se potrivește cel mai bine în funcție de tipul și tonul pielii.

Cum să alegi nuanța corectă de fond de ten

Ce culoare de fond de ten este potrivită pentru mine? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări la achiziționarea unui fond de ten. Culoarea trebuie să se adapteze întotdeauna la tonul natural al pielii tale, adică trebuie să omogenizeze culoarea feței tale, nu să o schimbe. De fapt, aceasta este cea mai dificilă sarcină cu care te vei confrunta atunci când cumperi un fond de ten.

Și, pentru a evita o nuanță greșită, este esențial să încerci fondul de ten pe linia maxilarului. Dacă este nuanța corectă, vei vedea cum fondul de ten se topește și arată ca o a doua piele.

Pentru a face acest lucru, încearcă să alegeți în funcție de tonul pielii:

  • Piele caldă: Optează pentru fond de ten cu tonuri galbene și aurii
  • Piele rece: Optează pentru subtonuri mai roz
  • Pielea neutră: Optează întotdeauna pentru tonuri bej sau auriu.

Cum să alegi fondul de ten în funcție de tipul de piele

Nu toate tipurile de piele sunt la fel sau au aceeași nuanță. Dacă nu este potrivit pentru tipul tău de piele, odată cu trecerea timpului fondul de ten va ajunge să crape sau să lase o strălucire inestetică pe piele.

Pentru a preveni stricarea machiajului, rigidizarea sau chiar iritarea feței, cunoaște-ți tipul de piele. Există 4 tipuri diferite: gras, mixt, uscat și normal.

  1. Pentru tenul gras

Pielea grasă este foarte ușor de identificat: este strălucitoare pe frunte, obraji și nas. Dacă acesta este tipul tău de piele, alege un fond de ten cu un finisaj mat, textură ușoară și o bază non-oleică. Textura ușoară ajută la prevenirea înfundării porilor în timp.

Pielea grasă este dificil de machiat, deci este foarte necesar să folosești produse potrivite pentru aceasta și care sigilează bine machiajul, cum ar fi pulberile compacte sau translucide. În plus, este de asemenea important să cureți și să demachezi zilnic.

  1. Pentru tenul uscat

Pielea uscată este o piele foarte delicată, sensibilă, care se irită foarte ușor. Nu trebuie să ratezi curățarea zilnică a feței cu un demachiant ușor și pentru pielea sensibilă. De asemenea, te sfătuim să utilizezi tonere care nu conțin alcooli în formula lor și să eviți exfolierea deasă a pielii.

Pe de altă parte, dacă ai pielea uscată, încearcă să alegi un fond de ten care protejează, hidratează și este semi-mat. Îți recomandăm să optezi pentru fonduri de ten fluide cu acoperire intermediară.

  1. Pentru ten mixt

Pielea mixtă se caracterizează prin strălucirea în zona T (frunte și nas) și o anumită deshidratare în restul feței (obraji).

Pentru tenul mixt, cele mai bune fonduri de ten sunt cele cu un finisaj mat și de lungă durată. Cel mai bine este dacă fondul de ten nu conține ulei pentru a evita înfundarea porilor.

Pentru ca fondul de ten să dureze câteva ore, este necesar să hidratezi profund pielea și să aplici fondul de ten în patru locuri: obraji, frunte, nas și bărbie. În cele din urmă, aplică întotdeauna fondul de ten cu un burete sau o pensulă pentru a obține o textură uniformă.

  1. Pentru pielea normală

Pielea normală preferă fondurile de ten ușoare și hidratante. Factorul de protecție solară este, de asemenea, important, deoarece acest lucru previne apariția petelor solare. Fiind o piele normală, nu va avea nevoie de o acoperire ridicată. De fapt, cele mai bune opțiuni pentru acest tip de piele este o cremă BB sau CC.

În ceea ce privește aplicația, dacă au un fond de ten dens, cel mai bine este să îi aplici cu o pensulă sau un burete semi-umed și întotdeauna cu atingeri moi. Dacă, pe de altă parte, fondul de ten este ușor, idealul este să aplici și să întinzi fondul de ten cu degetele.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns