Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cum se curăță mobila de bucătărie

Cum se curăță mobila de bucătărie

Curățarea mobilierului de bucătărie este o sarcină care trebuie efectuată relativ frecvent, întrucât este una dintre cele mai aglomerate încăperi din casă și unde este ușor să se acumuleze murdăria aproape fără să ne dăm seama. Aburii și grăsimile produse de gătit și aderarea acestora la gresie, faianță și mobilier, fac ca bucătăria să-și piardă strălucirea sau să apară pete care, dacă nu sunt curățate la timp, pot fi greu de îndepărtat.

Dacă intenționați să faceți o curățare temeinică a bucătăriei dvs., vă detaliem cum să curățați mobila de bucătărie cu cele mai bune produse si tehnici de curățat.

Apa și săpun

Ai nevoie de foarte puțin pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața mobilierului tău de bucătărie. Diluarea câtorva picături de săpun neutru într-un vas cu apă călduță este soluția ideală pentru a curăța cu ușurință interiorul mobilierului de bucătărie și, de asemenea, exteriorul.

Dacă preferi, poți folosi și câteva picături de săpun de vase în loc de săpun neutru, dar asigură-te că produsul nu conține înălbitor sau alte componente care ar putea fi prea agresive.

Lapte pentru curățarea mobilierului lăcuit

Dacă mobila ta este lăcuită, o poți curăța și cu apă și săpun, dar în acest caz folosește o cârpă umedă în loc de burete și asigură-te că o lași complet uscată. Dacă detectați pete persistente pe suprafața sa, încercați acești pași:

– După curățarea cu apă și săpun, ștergeți cu o cârpă umedă doar cu apă pentru a îndepărta resturile și apoi una uscată pentru a usca bine zona.

– Pregătiți un pahar sau un bol mic cu lapte și umeziți o cârpă în el.

– Acolo unde vedeți că sunt pete, frecați ușor cu cârpa înmuiată în lapte .

– Uscați bine și veți vedea că pata a dispărut.

Vezi ofertele zilei la mobila de bucatarie pe Emag!

Lămâie rezistentă la grăsime

Dacă ceea ce vă îngrijorează este cum să îndepărtați grăsimea de pe mobila de bucătărie, trebuie să știți că sucul de lămâie este unul dintre cele mai puternice (și ieftine) anti-degresante pe care le aveți la îndemână.

Fără îndoială că grăsimea care se acumulează la gătirea și îngălbenirea mobilierului, dar și a gresiei și a faianței, este foarte comună, dar trebuie eliminată și, din fericire, este foarte simplu să faci asta.

– Se amestecă sucul de la o lămâie cu o cană de apă. Daca vrei ca acest degresant natural să lase o aromă plăcută de citrice în bucatarie, adaugă și coaja de lămâie pentru a spori mirosul.

– Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe mobilierul dvs. din bucatarie.

Lasă-l să acționeze câteva minute și veți vedea cum grăsimea începe să devină vizibilă sub formă de picături.

– Ștergeți cu o cârpă umezită în apă și mobila dvs. va fi curată.

– Le puteți lăsa să se usuce la aer sau le puteți usca bine cu o cârpă curată și uscată.

Oțet pentru curățarea mobilierului din lemn

Mobilierul din lemn adauga căldură bucatariei, însă este intotdeauna indicat sa îl curățați cu produse specifice care sa nu îl deterioreze. Nu este singura posibilitate. Există și alte opțiuni la fel de eficiente.

Vrei să știi cum să cureți mobilierul de bucătărie din lemn? Oțetul vă poate ajuta să curățați, să dezinfectați și să lăsați mobilele din lemn strălucitoare și fără pată. Pentru a curăța mobilierul de bucătărie cu oțet, trebuie doar să urmați acești pași:

– Adăugați două linguri de oțet, de preferință alb sau de măr, într- un litru de apă.

– Înmuiați o cârpă în acest amestec.

– Frecați, dar nu excesiv, întreaga suprafață a mobilierului pe care doriți să o curățați și să o recuperați. Grăsimea și murdăria vor dispărea cu ușurință fără a vă deteriora mobila.

Amoniacul și bicarbontul de sodiu sunt alte soluții la îndemână pentru curățarea mobilei de bucătărie.

 

Comments

comments

One thought on “Cum se curăță mobila de bucătărie

  1. Calcarul de pe cada si chiuveta se curata cu otet de 9 gr.Se lasa cateva minute la inmuiat apoi cu o perie de dinti se curata rosturile , locurile greu accesibile.

Lasă un răspuns