Esti aici
Femeia.ro > Familie > Fundatia Renasterea organizeaza Race for the Cure Romania editia a 7-a, pe 26 septembrie

Fundatia Renasterea organizeaza Race for the Cure Romania editia a 7-a, pe 26 septembrie

Fundatia Renasterea organizeaza pe 26 septembrie traditionala cursa Race for the Cure Romania, cursa de alergare / plimbare 5km cu punctul de start/sosire pe Stadionul Tineretului Iolanda Balas-Soter.

Race for the Cure 2021  va avea loc in 32 de state europene, devenind cea mai mare cursa internationala destinata promovarii sanatatii si luptei impotriva cancerului de san, cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii.

Aflat la a saptea editie in tara noastra, Race for the Cure aliniaza Romania la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

La cursa digitala din 2020, 1200 de persoane au sustinut Fundatia Renasterea si datorita lor, 1200 de femei vulnerabile au facut teste medicale gratuite in centrele Fundatiei Renasterea. Anul trecut, 40 de echipe de celebritati din Romania printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Andreea Banica, Atena Boca sau Ada Condeescu si-au creat echipele de start in competitia digitala.

Traseu Race for the Cure Romania 26 septembrie 2021

Premiera pe care o aduce editia din 2021 este aceea ca pe langa prezenta la cursa fizica din Bucuresti, de pe 26 septembrie, locuitori din alte orase din tara sau din diaspora, pot aduce sustinere si donatii femeilor din Romania pentru preventia si combaterea cancerului de san si de col uterin, prin intermediul cursei digitale ce se va desfasura in perioada 26 septembrie -10 octombrie, fara un traseu fix, prestabilit.

Inscrierile si donatiile se pot face pe siteul fundatiarenasterea.ro si raceforthecure.eu

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure va fi din nou fizica, vom sarbatori sanatatea alaturi de femilie, prieteni, colegi dar si de invingatoarele in lupta cu cancerul ! De asemenea, romanii de pretutindeni isi pot arata solidaritatea fata de femeile vulnerabile din tara noastra. Pentru acestia, locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasa, pe aleile din jurul blocului, intr-un colt din Romania sau oriunde in lume.

Important este sa ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, si apoi sa aratam in online, folosind #RFTC2021 si #Renasterea2021, ca suntem alaturi de femeile din Romania, in drumul catre combaterea cancerului, prin preventie, stil de viata sanatos si investigatii medicale periodice.

Alessia, Amalia si Emma Nastase

Statisticile sunt alarmante, plasand Romania pe un nemeritat loc fruntas in ceea ce priveste rata mortalitatii in Europa, deoarece preventia si diagnosticarea precoce inca nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt coplesitoare. Haideti sa coloram din nou Bucurestiul si Romania in roz, sa donam si sa ii indemnam pe toti sa o faca. Fiecare inscriere e trasformata de Fundatia Renasterea in analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viata!””, subliniaza Mihaela Geoana, Presedinte si co-fondator al Fundatiei Renasterea.

Procedura de inscriere si participare, impreuna cu toate detaliile si informatiile legate de Race for the Cure 2021 si de actiunile Fundatiei Renasterea se pot gasi pe site-ul oficial al evenimentului international:  https://www.raceforthecure.eu/ro/ si pe https://fundatiarenasterea.ro/

Ana si Mihaela Geoana

Date statistice despre cancer la femeile in Romania

Peste jumătate din pacientele cu cancer din Romania (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și II).

Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România: prima cauză pentru categoria de vârstă 15 – 49 de ani, a treia cauză pentru categoria 50 și 69 de ani și a patra ca dizabilitate (Globocan, 2018).

Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. Printr-un calcul simplu, corelând statistici locale cu cele europene, poate fi estimat că, în condițiile în care  rata mortalității în România ar fi similară cu cea europeană, numărul de decese ar fi 2.406, ceea ce înseamnă că înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese anual, comparativ cu statele europene.

Ana si Catalina Negara

Race for the Cure

Race for the Cure reprezinta cel mai important eveniment global de constientizare, educare si strangere de fonduri pentru cancerul de san. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.

Pentru Fundatia Renasterea, acest eveniment reprezinta, in egala masura, un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul, sunt reteta propriei noastre sanatati. Primele sase editii ale evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 15.000 de persoane, din care peste 400 invingatoare in lupta cu cancerul.

Cristiana Copos

Informatii despre Fundatia Renasterea

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si consiliere pacientilor oncologici.

In ultimii 20 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania, despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit peste 90.000 de investigatii medicale in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti.

In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru  22.870 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns