Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Iată ce puteți face pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Iată ce puteți face pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Dacă crezi că parfumul tău preferat își pierde parfumul mai devreme decât ar trebui, încearcă aceste sfaturi.

Sigur ți s-a întâmplat și ție. Te pregătești să ieși din casă, te dai cu parfumul preferat, pulverizezi câteva jeturi bine țintite, ieși pe stradă, dar după un timp nu-l mai miroși, de parcă nici nu te-ai fi parfumat.

Primul lucru pe care trebuie să-l afli este dacă alții îl percep. Dacă da, nu-ți face griji, parfumul tău rezistă, dar nasul tău s-a obișnuit cu aroma lui și de aceea încetezi să-l mai percepi înaintea altora. Dar dacă nici restul oamenilor nu-l miros, cel mai probabil este un parfum mai volatil decât în mod normal și de aceea durează mai puțin. Este cazul tău? Nu vă faceți griji, deoarece experții în parfumuri de la Maube Beauty ne-au dat 8 sfaturi pentru ca parfumul să dureze mai mult pe piele.

1. Faceți duș și uscați bine pielea „Pielea absoarbe mai bine parfumul atunci când este caldă și porii sunt deschiși. Dacă faceți duș sau baie cu apă caldă sau fierbinte și apoi uscați pielea (în special punctele de puls) înainte de a aplica parfumul, veți ajuta parfumul să adere mai bine la piele”.

2. Aplicați o loțiune de corp fără miros sau cu aromă moale și delicată. „Este important să vă asigurați că pielea este moale și hidratată înainte de a aplica parfumul, astfel încât acesta să adere la piele. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să aplicați mai întâi loțiunea de corp.

3. Pulverizați mai întâi parfumul și apoi îmbrăcați-vă, nu invers. „Odată ce pielea este curată, uscată și hidratată, este timpul să pulverizați parfumul. Este recomandat să o faceți înainte de a vă îmbrăca pune hainele, deoarece acest lucru permite atingerea punctelor de puls și se evită eventualele pete pe haine”.

4. Pulverizați parfumul pe punctele de puls. „Punctele de puls sunt acele puncte care sunt fierbinți și umezi, deoarece venele sunt mai aproape de piele. Dacă scopul este să mirosiți parfumul personal, este recomandat să-l aplicați în punctele de puls cele mai apropiate de nas, cum ar fi gâtul, bărbia și clavicula.

În cazul în care doriți să prelungiți senzația de miros altor persoane apropiate, este recomandat să o aplicați pe piept, omoplați, sub și deasupra urechilor și, de ce nu, pe buric. Dacă doriți să lăsați o „urmă” (o urmă de parfum) pentru oamenii din jurul vostru, atunci partea din spate a gâtului și interiorul genunchilor sunt cele mai proeminente zone”.

5. Pulverizați fără a freca. „Gestul de pulverizare a puțin parfum pe o încheietură a mâinii și apoi frecarea cu cealaltă încheietură este foarte frecvent, dar nu este unul recomandat, întrucât acest gest face ca aroma să se evapore și să dispară mai repede”.

6. Nu depășiți cantitatea recomandată. „În general, este suficientă o vaporizare pe punct de puls. Dacă se aplică apă de toaletă proaspătă, pot fi aplicate până la două sau trei spray-uri, deoarece concentrația este mai mică și astfel senzația este mai intensă. Important de reținut: este mai bine să aplicați o cantitate mai mică și mai frecvent decât o cantitate mare simultan”.

7. O atingere de parfum pe păr. „Părul poate păstra un parfum mai mult decât pielea, deoarece este poros. Totuși, deoarece majoritatea parfumurilor conțin alcool (poate deshidrata și deteriora părul), este mai bine să fiți atenți. Uleiurile parfumate și parfumurile pe bază de apă sunt ideale, dar dacă doriți să folosiți un parfum normal, cel mai bun mod de a face acest lucru este să pulverizați puțin pe perie și să pieptănați ușor părul”.

8. Parfumați hainele. „Parfumul rămâne mai mult timp pe textile decât pe piele. Desigur, unele parfumuri pot pata hainele, deci este mai bine să încercați mai întâi într-o mică parte nu foarte la vedere. De asemenea, materialele sintetice pot schimba modul în care miroase un parfum, deci este mai bine să îl pulverizați pe țesături naturale”.

Un parfum este atât de puternic încât vă poate îmbunătăți starea emoțională și vă poate aduce liniște sufletească, securitate și pozitivitate. În doar o clipă, cu un miros, putem trece de la stres la recâștigarea echilibrului și a liniștii interioare, motiv pentru care mirosul bun este atât de important.

Cheia este să găsim aromele care ne fac să ne simțim mai încrezători și mai siguri.

Deși ne place să intercalăm parfumurile în ziua noastră, cu toții avem un parfum preferat pe care îl folosim de obicei mai mult. Și acesta este probabil parfumul tău de semnătură: un parfum atemporal cu care oamenii își amintesc doar de tine. Este parfumul tău special!

De fapt, chiar este special, deoarece un parfum nu miroase la fel pentru toată lumea; aromele se modifică ușor datorită caracteristicilor exclusive ale fiecărei piele. Prin urmare, aromele te fac de neuitat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns