Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Ilinca Vandici – eleganța ține de atitudine, de stil, de încredere

Ilinca Vandici – eleganța ține de atitudine, de stil, de încredere

Bravo, ai stil! este proiectul vieții mele, locul care m-a ajutat să mă dezvolt, să îmi întind aripile, să mă perfecționez și să ajung la cea mai bună variantă a mea, profesională și personală. Show-ul este difuzat din 8 septembrie, de miercuri până vineri, de la 22:30, și sâmbătă, de la 22:00.

Cât s-a schimbat stilul tău vestimentar de când lucrezi la show-ul Bravo, ai stil!?

Stilul meu vestimentar s-a schimbat total de când sunt implicată în show-ul Bravo, ai stil!. Este adevărat că s-au schimbat și trendurile, dar cred că și acum, dacă m-aș strădui să revin la vechea Ilinca, aș găsi niște piese care să îmi facă cinste cu adevărat. În trecut, stilul meu era mai puțin rafinat decât astăzi.

M-am maturizat, am evoluat și de la Bravo, ai stil!! am învățat foarte multe lucruri legate de stil. Este important să urmarești emisiunea, să asculți sfaturile, să iei de acolo ce ți se potrivește și să pui în aplicare. Eu asta am făcut.

Mai mult, am căpătat încredere în mine, ceea ce este foarte important, pentru că am înțeles că stilul nu ține neapărat de haine scumpe, de ținute glamour, ci de atitudine. Astăzi mă pot mândri cu performanța de a ști să port foarte bine atât o ținută elegantă, cât și o ținută sport. Sunt versatilă, iubesc hainele, îmi place să mă îmbrac frumos, cu stil, cu rafinament.

Fashionul a devenit o pasiune pentru mine.

Te-ai lămurit, cu timpul, ce înseamnă de fapt o femeie elegantă, chiar și în pijamale?

O femeie se maturizează cu adevărat, își înțelege și își acceptă senzualitatea undeva dupa vârsta de 30 de ani și poate fi elegantă și rafinată inclusiv în pijamale. Eleganța ține de atitudine, de stil, de o privire, de încredere, nu de haina pe care o pui pe tine. Știi cine ești, ce vrei, ce poți, nu mai ai nimic de demonstrat nimănui.

Ce te mai uimește, în materie de creativitate, la concurente?

Sunt plăcut surprinsă de fiecare dată când văd cât de mult se străduiesc fetele să arate varianta lor cea mai bună, să fie perfecte, impecabile, să cucerească telespectatorii și juriul prin ținutele pe care le poartă și prin momentele pe care le creează. Cu fiecare sezon nu încetează să mă uimească.

Doar o femeie inteligență poate să își pună în valoare creativitatea în fața altor oameni. Iubesc femeile inteligente care trec pragul platoului Bravo, ai stil!.

Ce aduce nou acest sezon?

Va fi o adevarată călătorie transformațională a concurentelor și va fi ceva nou și pentru public, și pentru noi. Fiecare concurentă din acest nou sezon are deja o notorietate în domeniul ei de activitate. Pentru a deveni însă adevărate repere de stil, e nevoie de această călătorie, de descoperire, de acceptare, de înțelegere.

Cum s-a pregătit juriul de atac?

În ceea ce îi privește pe Raluca Bădulescu și Maurice Munteanu, așteptarea aceasta, coacerea la foc mic dintre sezoane îi ajută să revină cu și mai mult entuziasm și cu o energie debordantă. Tibi Clenci este cel de-al treilea jurat, surpriza acestui sezon, și chiar el a mărturisit că a urmărit Bravo, ai stil! de-a lungul timpului, cunoaște acest proiect, îl iubește și crede că este unul în care se îmbină creativitatea și profesionalismul, ceea ce va fi o provocare și pentru el, să se descopere altfel.

Cred că pentru Tibi va fi o nouă oportunitate sa își dea frâu liber creativității și profesionalismului desăvârșit de care a dat dovadă, prin arta fotografică, în lumea modei internaționale. De asemenea, cred că va fi și el un adevărat mentor, antrenor pentru concurente.

Care e juratul tău preferat?

Pe toți îi iubesc și îi ador în egală măsură. Raluca Bădulescu este cel mai interesant și exuberant personaj pe care l-am întâlnit vreodată în viață, și pe plan profesional, și pe plan personal. Este omul care mi-a facut mie cunoștință cu verdictele despre moda. Am descoperit-o acum mulți ani, când a aparut acest tip de analiză stilistică pe piața din România.

Am admirat-o și o admir enorm, pentru că este un om deosebit care, indiferent de forma pe care corpul ei a căpătat-o de-a lungul timpului, a rămas aceeași femeie cu un extraordinar simț al umorului, empatică, autoironică, sinceră. O ador și ca prietenă, și ca profesionist. Și-a creionat un personaj ce greu poate fi egalat în țara noastră și sunt onorată că facem parte din același proiect.

Pe Maurice Munteanu l-am admirat în tăcere ani de zile. Mergeam la galele Elle și mă uitam cu coada ochiului la el prin mulțime și îl găseam un om fascinant. Nu am avut niciodată curajul să mă duc la el să îi strâng mâna și să îi spun că îl admir, că îmi place munca lui. De când am devenit colegi la Bravo, ai stil!, Maurice nu contenește să mă uimească la fiecare ediție. Este un om cult, erudit, citit, șarmant, energic, care efectiv umple încăperea în care intră, îi absorb fiecare cuvânt și informație pe care le oferă.

Ador naturalețea cu care trece de la povești de viață, cărți, personaje din filme la chestiuni concrete ce țin de styling și fashion pe care le stapânește ca nimeni altul.

Pe lânga acestea, este un om de nota 1000 pe care îl ador și căruia, dupa atâția ani împreuna în acest proiect, am avut curajul să îi spun cât îl admir. Cu Tibi Clenci am avut ocazia să colaborez înainte de acest proiect, este un profesionist, am făcut o campanie împreună cu el. Înainte sa îl cunosc aveam feedback că este un tip dur, că nu lucrează cu oricine, nu suportă fițele și este dintr-o bucată. M-am dus la shooting cu inima strânsă, deși sunt tipa care se adaptează ușor.

Între noi doi a fost chimie de la prima vedere și am avut o zi de lucru absolut minunată. Surpriza să aflu că va fi parte din juriul Bravo, ai stil! Celebrities a fost, pentru mine, uriașă. Îl admir și m-am bucurat să aflu că va fi parte din acest proiect.

Va fi o gură de aer proaspăt pentru show, va veni cu alta perspectivă și va fi o jurizare completă. Prezența lui la masa juriului întregește, cumva, tot formatul. Acum vom vorbi de un real pachet pe care concurentele trebuie să îl dețină; atitudine, postură, limbaj corporal, stil, accesorizare.

Ți s-a întâmplat, de-a lungul sezoanelor, să ai simpatii sau antipatii, numai de tine știute?

Bineînțeles, am simțit că îmi plac în mod deosebit anumite concurente, dar nu am arătat asta, am ținut pentru mine părerile personale, mi-am dorit să fiu echidistantă, pentru că sunt un profesionist, sunt corectă pâna în măduva oaselor.

Sunt om și eu și simt energia celor din jur și, în funcție de principiile mele, nu îmi place dacă alt om greșește sau încearca să mă păcălească, simt asta. Dar nu pot să mă implic sau să judec aceste aspecte. Datoria mea de moderator este să le arăt oamenilor concurentele așa cum sunt ele, indiferent de simpatiile mele.

Te-ai gândit să faci și tu un business cu rochițe, accesorii, încălțăminte?

Da, m-am gândit de mai multe ori, nu știu dacă se va concretiza. Sunt un om sincer care își vede lungul nasului. Nu încerc să pozez în ceva ce nu sunt. Nu sufăr de boala românului care se pricepe la toate. Cred că fiecare trebuie sa își urmeze pasiunea, să se specializeze în ceea ce își dorește să facă și acest lucru îl transmit și fiului meu Zian.

Eu știu să prezint, să pozez, am dezvoltată latura artistică și chiar dacă nu am școală în domeniul acesta am învățat de la sursă fiecare lucru pe care astăzi îl pun în aplicare.

Dacă ar fi să mă lansez în domeniul modei, aș face-o cu numele și aș fi model pentru propria colecție, dar aș angaja specialiști, oameni care se pricep la design, tipar, croit. Nu mă pricep să fac asta, nu mi-aș putea aroga merite și ar fi urât față de oamenii din domeniul modei care s-au educat și au urmat școli în acest sens.

Text: Ivana Iancu
Foto: PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns