Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Pensulă machiaj sau burete? Ce să alegeți pentru a vă aplica fondul de ten

Pensulă machiaj sau burete? Ce să alegeți pentru a vă aplica fondul de ten

Puteți încerca multe fonduri de ten, cu formule și finisaje variate și cu toate caracteristicile la care vă puteți gândi, dar există un factor esențial pentru ca rezultatul să fie natural și frumos: starea inițială a pielii.

O față îngrijită, luminoasă și hidratată este cheia unui machiaj câștigător, deoarece ar trebui să funcționeze ca o pânză netedă pe care să puteți ”lucra”. După aceea, bineînțeles, contează și metoda de aplicare a fondului de ten, fie cu o perie ovală, cu o pensulă machiaj, direct cu mâinile sau cu binecunoscuții bureți de machiaj. Ei bine, în funcție de ceea ce alegeți, există diferențe în ceea ce constă aspectul final.

Pensulă machiaj sau burete? Veșnica îndoială. Lupta dintre pensula machiaj și buretelele de machiaj ne bântuie de fiecare dată când stăm în fața oglinzii pentru a ne machia. Și adevărul este că nu există o modalitate corectă de a o face! Principalele diferențe dintre aceste două instrumente sunt: ​​finisarea, blending-ul și acoperirea.

Burete de machiaj

Buretele tinde să absoarbă o cantitate mai mare de produs, deși amintiți-vă că trebuie întotdeauna să-l umeziți înainte de utilizare, astfel încât cantitatea absorbită să fie cât mai mică posibil… Fără risipă! Folosiți-l atingând pielea astfel încât produsul să se așeze corect. În acest fel nu veți lăsa urme, obținând un efect mult mai natural. În plus, formele bureților facilitează lucrul pentru a ajunge la unele zone ale feței mai complicate decât altele.

Rezultatul va fi un machiaj cu un finisaj mai luminos, hidratat și natural. Machiajul va fi ca o a doua piele, complet integrat și cu o acoperire mai mică decât cea obținută de pensula machiaj.

Pensula machiaj

Există mii de pensule de machiaj pe piață de exemplu pe EMAG și totul va depinde de gusturile noastre atunci când le alegem. Cert este că pensula machiaj ne va face să ne bucurăm de o acoperire mai mare, deoarece nu reține la fel de mult produs ca buretele. Machiajul este răspândit pe întreaga față într-un strat mai gros, mai puțin integrat în pielea noastră. În acest fel, finisajul va fi fidel celor menționate pe ambalajul fondului de ten.

Dacă folosim un fond de ten mat sau luminos vom obține finisajul pe care îl promite acesta. Pensula machiaj nu oferă niciun efect, doar un rezultat care va fi perfect, dar mai puțin natural. Utilizați pensula prin miscări drepte, prin atingeri sau în cercuri. Dar fii atent când aplici fondul de ten, deoarece dacă nu-l răspndești corespunzător, ar putea apărea zone prea încărcate pe piele.

În ceea ce privește formulele, fondurile de ten tip cremă se potrivesc mult mai bine cu bureții, deoarece datorită texturii lor, le putem răspândi și amesteca mai ușor. Cu toate acestea, produsele sub formă de pulbere (bronzer, fard de obraz sau chiar fond de ten) tind să fie aplicate mai ușor cu o pensulă machiaj.

De fapt, nu există o regulă exactă pentru a obține un rezultat bun. Veți găsi răspunsul în gusturile și preferințele dumneavostră la momentul respectiv, deoarece aplicarea fondului de ten cu o pensulă machiaj sau un burete va depinde de finisajul pe care doriți să îl obțineți.

Pensulele sunt responsabile pentru obținerea unei acoperiri mai mari. Acest lucru se datorează faptului că nu rețin la fel de mult produs ca un burete și, prin urmare, îl întind aproape complet pe întreaga față, creând un strat mai gros.

Dimpotrivă, un burete tinde să absoarbă o cantitate mai mare de produs și, în plus, textura sa face finisajul mai natural și machiajul se simte ca o a doua piele.

Din acest motiv, ambele se vor completa la un moment dat, mai ales când decideți să folosiți o pensulă machiaj, deoarece pentru a estompa aplicarea fondului de ten puteți folosi buretele umed pentru a îndepărta excesul și pentru a lăsa un finisaj îngrijit a machiajului dumneavostră. Trebuie să fim atenți la instrumentele pe care le utilizăm pentru a aplica machiajul.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns