Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Să fii campion olimpic… episodul II

Să fii campion olimpic… episodul II

Marian Drăgulescu: „Scriem istorie“

Medaliat olimpic la gimnastică, masculin

Azi 24 iulie, la 40 de ani, Marian Drăgulescu își începe parcursul la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Îi dorim mult succes, iar  noi ne amintim despre discuția lui Ivana Iancu, în cadrul unei formidabile serii despre eroii olimpiadelor, a cărei formă completă o puteți citi în revista Cărticica Practică, numărul 7!

Cea mai dragă dintre medaliile pe care le-am câștigat la Jocurile Olimpice a fost cea de bronz de la Atena, în 2004, în concursul pe echipe, fiind și prima medalie din istorie obținută de echipa României la gimnastică, masculin. Tot în acel an, echipa reușea să câștige și prima medalie de aur din istorie la campionatul european de la Ljubljana.

Îmi aduc aminte că la Atena competiția a fost foarte aprigă, ne-am luptat până la final, când nu ne-a venit să credem că am reușit să batem națiuni precum China și Korea.

Anul 2004 a fost cel mai bun an profesional al meu, pentru că am obținut 7 medalii, dintre care 4 medalii de aur la Campionatul European și 3 medalii la Jocurile Olimpice. Vârsta de 24 de ani, pe care o aveam în 2004, a fost vârsta la care am reușit să fructific cel mai bine șansele pe care le-am avut cu rezultatele obținute.

Am prins o vreme de vară foarte frumoasă în Grecia, și din toate cele 4 participări ale mele, la Jocurile Olimpice, a fost singurul Sat Olimpic unde am fost cazați la vile, în comparație cu alte jocuri unde am fost cazați la bloc, în apartamente.

Oamenii din Grecia au fost foarte ospitalieri, obișnuiți mai ales cu românii, au fost mulți care au urmărit competiția și care ne-au felicitat ulterior.

Îmi aduc aminte cu drag de Jocurile Olimpice de la Atena, de toată atmosfera de acolo, de faptul că am scris istorie acolo ( bronz la echipe ) , și mai ales pentru faptul că sunt singurele mele medalii olimpice…momentan….sper.  (Marian Drăgulescu va concura si la Tokio, la 40 de ani! Un alt record)

Comments

comments

Lasă un răspuns