Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Să fii campion olimpic… episodul III

Să fii campion olimpic… episodul III

Gabriela Szabo: „Nimic nu se compară cu aurul olimpic“
Campioană olimpică, atletism

Marea noastră campioană a stat de vorbă cu Ivana Iancu, în cadrul unei formidabile serii despre eroii olimpiadelor, a cărei formă completă o puteți citi în revista Cărticica Practică, numărul 7!

Am un palmares mondial impresionant, 11 titluri, care mi-a adus, alături de toate celelalte medalii titlurile de “Cea mai bună sportivă a lumii”, “Cea mai bună atletă a lumii”, “Cea mai bună atletă a Europei”. Am fost cotată că o atletă cu o inteligență tactică ieșită din comun. Îmi place să îmi reamintesc și acest lucru fiindcă această capacitate mă ajută și acum, în managementul sportiv.

În fiecare an, între 1994 și 2002, am obținut cel puțin o medalie la o competiție importantă. Campion mondial, european sau național, poți deveni în fiecare an. Însă nimic nu se compară cu medalia de aur și titlul olimpic!

Competițiile de la Jocurile Olimpice se desfășoară la 4 ani. Uneori, pentru o secundă, poți rata aurul. Am trei medalii olimpice. O medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta, 1996 și două la Sydney, în 2000, una de aur și una de bronz.

Medalia aceasta de aur a fost muncită, timp de opt ani. Nicio victorie nu s-a comparat cu ea. Podiumul și emoțiile de atunci le retrăiesc cu ochii deschiși. În tribune se aflau 100 de mii de oameni care mă aplaudau, în picioare, și alte milioane de oameni au urmărit competiția și festivitatea de premiere, la televizor. Ce simți atunci? Că ești unic și fiecare secundă e valoroasă și răsplătește efortul, durerea, renunțările unei perioade lungi de antrenamente. Aurul acelui moment nu se poate traduce în cuvinte!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns