Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Să fii campion olimpic… episodul V

Să fii campion olimpic… episodul V

Cătălina Ponor: „Un sentiment pe care nu îl pot descrie“
Campioană olimpică la gimnastică

Marea noastră sportivă a stat de vorbă cu Ivana Iancu, în cadrul unei formidabile serii despre eroii olimpiadelor, a cărei formă completă o puteți citi în revista Cărticica Practică, numărul 7!

Cea mai importantă pentru mine a fost ziua din 2004 în care am câștigat medalia de aur cu echipa. Emoțiile prin care toată echipa a trecut, bucuria de după aflarea rezultatului, munca pe care noi împreună am depus-o în pregătire, cantonamentele în care noi toți am trăit în fiecare zi ca o familie, toate acestea au făcut ca acea medalie să fie specială pentru mine! Un sentiment pe care nu îl pot descrie!

Concursul a fost exact așa cum ne-am dorit… fără ratări, fară greșeli mari,cu emoții pozitive care ne-au ajutat să ne concentram perfect. Fanii ne-au susținut și au făcut atmosfera incendiară, cum nu mai văzusem până în momentul acela!

Am fost emoționată până să pășesc în sala de concurs, iar până să plecăm la concurs nu mai știam cum să îmi pun costumul mai repede pe mine, să îmi aranjez părul și să intru în acțiune… Nu aveam stare!

Iar momentul în care ți se cântă imnul țării tale și o lume întreagă îl aude, îl respectă, e unic, e magic și cumva revezi filmul vieții tale,  în acele 30 de secunde. Bucuria durează fix cât ești pe podium, după care cobori și o iei de la capăt.

Am rămas cu amintiri frumoase, cu emoții pe care le trăiesc și acum, atunci când povestesc, cu medaliile pe care le prețuiesc și pe care le văd zilnic și zâmbesc – și cu o istorie scrisă de noi, gimnastele României, pe care nimeni nu o poate schimba.

Comments

comments

Lasă un răspuns