Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Să fii campion olimpic… episodul VI

Să fii campion olimpic… episodul VI

Valeria Răcilă van Groningen: „Sentimentul dulce al victoriei“
Campioană olimpică la canotaj

Marea noastră sportivă a stat de vorbă cu Ivana Iancu, în cadrul unei formidabile serii despre eroii olimpiadelor, a cărei formă completă o puteți citi în revista Cărticica Practică, numărul 7!

Deși a trecut mai mult de un sfert de secol de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, îmi este încă vie în memorie emoția cursei și apoi momentul primirii titlului olimpic, la skif simplu.

Echipa României s-a întors de la Los Angeles, cu o salbă impresionantă de titluri și medalii: 20 de medalii de aur, 16 de argint și 17 de bronz. Un record de 53 de medalii, performanță neegalată până astăzi.

Toată lumea ne întreabă ce simțim pe podium. La Los Angeles, festivitatea de premiere se făcea încă imediat după cursă. Eram epuizată! Abia mă puteam ține pe picioare, astfel încât nu am simțit decât oboseală – abia așteptam să îmi trag sufletul! Între timp, organizatorii au modificat programul, astfel încât campionii să poată să își revină un pic înainte de podium.

Cât despre mine, abia la câteva ore după festivitate am realizat că eram campioană olimpică și că obținusem cea mai valoroasă și strălucitoare medalie pe care o poate detine un sportiv și aș fi vrut să retrăiesc acele clipe în care mi se cânta imnul României, dar care, din păcate, trecuseră. Dar a rămas fericirea aceeia unică, sentimentul dulce al victoriei, răsplata unor ani de muncă și de speranță împlinită.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns