Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Sfaturi: Cum să alegi tablouri pentru casa ta

Sfaturi: Cum să alegi tablouri pentru casa ta

Vă gândiți să cumpărați o operă de artă și nu știți cum să o alegeți? Indiferent de obiectivul acelei achiziții, trebuie să luați decizia corectă, astfel încât achiziția să merite și munca să dureze în timp. Și pentru a realiza acest lucru nu este nevoie să fiți un artist sau un cunoscător cu experiență al subiectului. Dacă ești începător, trebuie să ții cont doar de cele mai importante aspecte. Prin urmare, astăzi la Artrade.co vă aducem 5 sfaturi cheie pentru a alege o operă de artă.

De ce ai de gând să cumperi o operă de artă?
Primul lucru pe care trebuie să-l stabiliți este de ce veți cumpăra tablouri. Să vă decorați casa sau biroul? Să dați cuiva special? Să susțineți un artist? Să aveți ceva unic în casa dumneavoastră sau va fi o investiție? Există o mulțime de motive pentru a cumpăra o operă de artă, dar identificarea dumneavoastră vă va permite să găsiți piesa perfectă în funcție de ce căutați.

În plus, acest lucru vă va permite, de asemenea, să determinați care este bugetul, unde va fi situat, dimensiunea etc. Din moment ce, fără îndoială, o operă de artă pentru a decora camera ta poate fi foarte diferită de o operă de artă pentru a decora biroul sau casa celui mai bun prieten al tău, trebuie să iei acest aspect în considerare.

Definiți ce tip de artă doriți să cumpărați.

Este important să știm că o operă de artă este un obiect realizat folosind tehnici artistice și cu un scop estetic sau social. Deci, veți avea multe opțiuni din care să alegeți, pentru că pur și simplu arta este foarte variată. Operele de artă legate de artele plastice sunt picturi, desene, fotografii și sculpturi și sunt cele pe care le folosim în mod obișnuit pentru a decora.

Prin urmare, al doilea pas în alegerea de tablouri este să decideți, ce tip de operă de artă preferați? Dacă doriți reproduceri de tablouri celebre, atunci puteți opta pentru printuri pe canvas sau le puteți comanda de la pictori.

Găsește de unde să cumperi opere de artă
Al treilea pas în alegerea unei opere de artă este să găsiți locul din care să îl achizionați. Alegeți o galerie de artă care vă permite să aveți acces la diferite formate, stiluri, artiști și o varietate de prețuri. Și asta vă oferă, de asemenea, sfaturi și o garanție că veți cumpăra o operă de artă originală.

De asemenea, ar trebui să identificați dacă doriți o operă de artă a unui artist național, latino-american sau internațional, deoarece nu toate galeriile de artă vă vor putea oferi lucrări din întreaga lume. Dacă nu aveți acces la o galerie de artă sau nu aveți foarte mulți bani pentru tablouri, puteți opta și pentru tablouri online.

Definiți stilul operei de artă dorite.
Arta este foarte personală, prin urmare destinatarul joacă un rol cheie în alegerea operei de artă. Acest lucru se datorează faptului că nu avem toți aceleași gusturi și preferințe, iar ceea ce vă poate plăcea, altora s-ar putea să nu le placă. Dacă opera de artă este pentru dumneavoastră, alegerea este ușoară!

Lasă-te purtat de gusturile tale, de culorile casei tale și de ceea ce vrei să transmiți. Dar, dacă opera de artă este pentru altcineva, trebuie să îi cunoști foarte bine personalitatea pentru a ști dacă le plac culorile vibrante sau mai sobre, dacă le place natura sau preferă orașul, chiar dacă apreciază mai mult obiectele mari decât cele mici. etc.

Conexiunea cu opera de artă este cea mai importantă
Opera de artă pe care o alegeți ar trebui să „vă facă să simțiți ceva”. Așadar, lăsați-vă ghidați de emoția pe care vi-o transmite și nu de moda, influențele sau opiniile unor terți. Desigur, puteți asculta sfaturile experților în domeniu, dar în aceste cazuri, este bine să aveți propriile criterii și să reacționați la muncă.

Amintiți-vă că o operă de artă vă va însoți mult timp, deci trebuie să existe o legătură emoțională, astfel încât să o puteți păstra. În caz contrar, va fi un simplu obiect decorativ fără scop. După ce ați găsit opera de artă la care aveți această conexiune, va trebui doar să decideți dacă îndeplinește așteptările dumneavoastră de dimensiune și preț.

În cele din urmă, cumpărarea unor tablouri este o decizie importantă, dar nu una dificilă, dacă țineți cont de aceste 5 sfaturi. Amintiți-vă că cel mai important lucru este să alegeți o operă de artă care vă place, pentru că arta bucură.

Și dacă urmează să cumpărați o operă de artă pentru prima dată, vă recomandăm să începeți să vă familiarizați cu subiectul, să vizitați expoziții, să cereți prețuri și cotații și să consultați experți. Dacă doar căutați tablouri pentru a vă decora casa și nu contează foarte mult pentru dumneavostră să fie opere de artă, atunci aveți o multitudine de opțiuni online.

Comments

comments

One thought on “Sfaturi: Cum să alegi tablouri pentru casa ta

  1. Noi am pus în living un tablou cu noi, de la nuntă, iar în birou am pus 2 tablouri cu citate motivaționale. Urmează să alegem tablouri și pentru dormitor.

Lasă un răspuns