Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Ce accesorii recomandă specialiștii pentru o ținută office?

Ce accesorii recomandă specialiștii pentru o ținută office?

ținută office

Fiecare cultură are codurile sale vestimentare specifice, însă dacă vine vorba de alegerea hainelor pentru birou, lucrurile sunt mai clare, iar dacă știi câteva reguli de bază restul devine ușor. Totul este să ții seama de anumite sfaturi și trucuri care te vor face să te simți confortabil și vor conferi un aer profesionist atunci când mergi la serviciu.

Principiile unei look pentru birou

O scurtă cercetare a profilului companiei la care te-ai angajat ori o întrebare directă adresată superiorului te va lămuri cu privire la dress code-ul angajaților și vei putea să construiești o garderobă potrivită activității tale profesionale.

Păstrarea unor linii clasice și simple, în culori neutre este cea mai bună strategie în obținerea unui stil curat și adecvat mediului în care îți desfășori munca. Este suficient să achiziționezi câteva costume în jurul cărora să compui ținutele. Cămășile cu nasturi de diferite culori și pantofii cu un design elegant vor fi exact ce îți trebuie.

Dacă mediul îți permite un stil mai casual, vei avea o libertate mai mare de a integra elemente mai puțin rigide în vestimentație. Bluzele cu imprimeuri vesele, blazerele mai relaxate sau o pereche de ciorapi cu un model atractiv au darul de transforma o combinație prea simplă sau plictisitoare într-una cu un efect wow. Texturile materialelor nu este recomandat să fie foarte transparente astfel încât să expună în mod ostentativ lenjeria intimă sau alte porțiuni de piele, deoarece aceste lucruri pot părea nepotrivite atunci când te afli într-un context formal.

3 articole de îmbrăcăminte pe care trebuie să le incluzi în dulap

Dacă obiectele de îmbrăcăminte pe care le porți de obicei sunt în stilul clasic nu înseamnă că accesoriile interesante și unice nu sunt permise. Din contră, acestea vor avea un impact pozitiv transformând o apariție anostă într-una originală.

  1. Geanta de mână – accesoriul indispensabil

Pe lângă evidenta funcție practică pe care o are, o poșetă reprezintă și o declarație de stil pentru orice femeie deoarece îi reflectă personalitatea și simțul estetic. Te poate ajuta să fii mai încrezătoare în forțele proprii și să fii mai sigură pe tine, depozitând în același timp obiectele pe care le utilizezi frecvent. Este bine să alegi o geanta de piele de damă de calitate, croită în linii simple, care va constitui o expresie atemporală în garderoba ta și nu se va demoda niciodată.

  1. Curele de damă de piele – accentuează liniile corpului

Centura este un element de bază cu puterea de a schimba complet orice ținută. Se asortează îndeosebi cu hainele monocromatice ce sunt frecvent integrate în outfiturile de serviciu. Vor adăuga negreșit un plus de eleganță și de structură vestimentației tale.

  1. Eșarfa – o podoabă prețioasă

Unul dintre cele mai versatile articole, aceasta oferă o notă distinsă și interesantă atunci când o combini cu veșmintele office. Iar materialul este esențial să fie de calitate ca totul să arate impecabil.

 Cum le asortezi?

Geanta în nuanțe neutre de alb, negru sau nude se potrivesc cu ușurință oricărui look. Merge foarte bine cu un costum din două piese ori cu pantofi mai îndrăzneți când vrei să ieși puțin din stilul clasic. Cureaua îți poate alungi silueta când este aleasă de aceeași culoare ca pantalonii sau fusta. O eșarfă delicată purtată la gât va înlocui cu succes un colier fin și va duce ținuta într-o zonă mai conservatoare. Atașată unei genți va crea un aspect chic și special, iar pe deasupra o poți purta la nevoie dacă vremea devine răcoroasă.

Ai posibilitatea să fii mereu elegantă și pregătită de o întâlnire profesională importantă dacă ai grijă ca hainele tale să arate impecabil și optezi pentru elemente simple, dar de calitate!

Foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns