Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Tort cu cremă de căpșune

Tort cu cremă de căpșune

Tort cu cremă de căpșune
Timp: 55 minute
Calorii: 515 kcal

Ingrediente:

Pentru blat

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • 6 linguri ulei
  • 1 vârf de cuțit sare

Pentru cremă

  • 1 Mix pentru cremă pentru prăjituri cu gust de căpșune
    (preparare cu unt) Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 150 g unt moale
  • 1 plic Tort-Gelee roșu Dr. Oetker
  • căpșune
Mod de preparare:

Bate albușurile spumă, adaugă zahărul și bate bine până se topește tot zahărul. Adaugă pe rând gălbenușurile, unul câte unul, și făina în ploaie, până la omogenizare totală.

Toarnă compoziția într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Între timp, prepară crema. Toarnă laptele rece într-un vas de mixer, apoi adaugă Mix pentru cremă… și untul moale. Amestecă cu mixerul, inițial la viteză mică, pentru omogenizare, apoi la viteză mare, timp de 3-4 minute. Dă la rece crema obținută.

Scoate blatul pe un grătar, iar când s-a răcit, mută-l pe platou și taie-l în două foi. Montează tortul: o foaie de blat, cremă, iarăși foaie, din nou cremă. Ai grijă să-ți rămână cremă să îmbraci tortul pe margine.

Prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe pachet și întinde-l deasupra. Decorează cu căpșune și dă la rece cel puțin o oră înainte de a servi.

 

Creme preparare cu unt: http://bit.ly/CremaPentruPrajituri

Comments

comments

Lasă un răspuns