Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Tort Pavlova

Tort Pavlova

Tort Pavlova
Timp 80 minute
Calorii 510 kcal

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 plic Mix pentru bezele Dr. Oetker
  • 70 ml apă rece

Pentru cremă:

  • 500 ml smântână de frișcă (peste 30% grăsime)
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker

Pentru decor:

  • zmeură
  • sirop de zmeură

Mod de preparare:

Pune apa rece într-un vas pentru mixer, adaugă Mix pentru bezele și bate — la început la viteză mică, pentru omogenizare, apoi la viteză mare, timp de 6 minute, până obții o spumă tare.

Într-o tavă rotundă, întinde hârtie de copt şi, cu ajutorul unui şpriţ, întinde două discuri de bezea, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Dă la cuptor, la foc foarte mic, la nivelul din mijloc al cuptorului, timp de 60-70 de minutes. După coacere, oprește cuptorul și lasă foile de bezea la uscat, cu ușa cuptorului închisă.

Bate smântâna, de la frigider, timp de 2 minute. Adaugă zahărul pudră și Întăritorul pentru frișcă și bate din nou, până se întărește.

Montează tortul. Peste prima foaie de bezea întinde o treime din cantitatea de frișcă și, eventual, fructe. Așază ușor cea de-a doua foaie de bezea, adaugă restul de frișcă, fructe și sirop de zmeură. Dă la frigider cel puțin o oră înainte de a servi.

Ştiai?
În 1926, Ana Pavlova, celebră balerină la Bolşoi Teatr, a fost într-un turneu în Australia şi Noua Zeelandă. Atunci a fost creată prăjitura care-i poartă numele, inspirată de tutuul balerinei. Nu se ştie ce naţie avea bucătarul, dar rezultatul este apreciat şi azi.

 

Mix pentru bezele: http://bit.ly/MixPentruBezele

Comments

comments

Lasă un răspuns