Esti aici
Femeia.ro > Femme de paris > Cele mai bune locatii pentru shopping in Paris

Cele mai bune locatii pentru shopping in Paris

Galeriile Lafayette

Magazinul Galeriilor Lafayette este un colos arhitectural de zece etaje, situat pe bulevardul Haussmann, numarul 40. In aceasta cladire cu design Belle Epoque, vei gasi zeci de magazine amplasate in stil de bazar. Ai la dispozitie branduri de renume – Balenciaga, D&G, Emporio Armani, Fendi, Gucci, Kenzo, Ralph Lauren, Vivienne Westwood – dar si magazine mai accesibile, gen Converse, DKNY, Diesel, Manoush, Naf Naf, Esprit, Lee, Levi’s sau Timberland. Galeriile La Fayette sunt obligatoriu de vizitat daca vrei sa te pui la curent cu tot ceea ce este nou in materie de moda si frumusete.

Printemps

Dupa Galeriile La Fayette, cea mai renumita locatie pentru buticuri high-fashion este magazinul Printemps, situat tot pe bulevardul Haussmann. Cladirea principala dateaza din anul 1865, iar in 1883 a fost reconstruita. Designul de pe fatada, in stil „cele patru anotimpuri”, a fost sculptat de Henri Chapu. Cel mai spectaculos element al cladirii este cupola de sticla cu vitralii. Aici vei gasi magazine precum Chanel, Gucci, Pucci, Dior sau DKNY. Daca vrei sa vezi un preview al acestui magazin cu design artistic, acceseaza http://departmentstoreparis.printemps.com/.

Champs Elysees

Cel mai cunoscut bulevard al Parisului iti ofera, pe langa cinematografe si cafenele, magazine de lux ale celor mai prestigioase case de moda – Louis Vuitton – dar si branduri precum Zara, Benetton, Adidas, Nike, Gap, Sephora sau Disney Store. Cu o lungime de aproximativ 2 km, Champs Elysees este locul ideal pentru o sesiune de shopping combinata cu o plimbare relaxanta prin Paris.

Avenue Montaigne

Dupa ce vizitezi Champ Elysees, continua shoppingul pe Avenue Montaigne. Pe acest bulevard vei gasi „la crème de la crème” din lumea modei, cele mai populare si luxoase case de moda: Chanel, Dior, Valentino, Versace, Nina Ricci, Chloe, Emanuel Ungaro, precum si renumitele magazine de bijuterii Bvlgari. Avenue Montaigne este considerata cea mai fancy locatie de shopping din Paris.

Rue du Faubourg Saint Honore

Imediat dupa Avenue Montaigne, iti poti continua plimbarea si cumparaturile pe Rue du Faubourg Saint Honore. Aici vei gasi cele mai frumoase vitrine ale unora din cele mai renumite magazine. Printre casele de moda care isi expun colectiile pe aceasta strada extravaganta se numara: Givenchy, Jean Paul Gaultier, Lanvin, Hermes, Sonia Rykiel si Salvatore Ferragamo.

Rue Rivoli

Situata la est de Palatul Concorde, Rue Rivoli este una din cele mai faimoase strazi din Paris, cunoscuta mai ales pentru latura ei comerciala. Construita in vremea lui Napoleon, strada este o combinatie intre istorie si nou, intre monumente istorice si cladiri cu design modern. Aici vei gasi magazine accesibile, dar si foarte trendy, precum H&M, C&A, Zara, Etam, Minelli sau Sephora.

Comments

comments

Lasă un răspuns