Esti aici
Femeia.ro > Femme de paris > Disneyland Paris: Un vis pentru orice varsta

Disneyland Paris: Un vis pentru orice varsta

Disneyland Paris este situat in zona estica a suburbiilor capitalei franceze, mai precis in Marne-la-Vallee. Istoria celebrului parc de distractii din Europa incepe in anul 1975, la noua ani dupa moartea lui Walt Disney, creatorul lui Mickey Mouse si al atator desene animate nepieritoare – „Alba ca Zapada”, „Pinocchio”, „Bambi” etc.

In SUA, Disneyland exista deja din 1955, iar cand s-a luat in discutie deschiderea unui parc Disney si in Europa, trei tari au intrat in competitie – Franta, Spania si Italia. Franta a castigat, deoarece dispunea de mai mult spatiu pentru o astfel de constructie. Disneyland Paris, numit si Euro Disney, s-a deschis oficial pe 12 aprilie 1992.

De ce sa nu-l ratezi?

Uita de stereotipia ca Disneyland este dedicat exclusiv copiilor! Fii sigura ca in uriasul parc vei gasi distractii care sa-ti ocupe intreaga zi si chiar mai mult.

  • Poti incerca un curs de golf, te poti relaxa la spa sau poti face multe, multe cumparaturi.
  • Disneyland Paris este construit in asa fel incat sa beneficiezi de cele mai bune conditii, pornind de la cazare pana la ingrijirea copiilor. Exista un complex de hoteluri construit in apropierea parcului, fiecare avand diverse facilitati: sala de sport, piscina, intalniri cu personajele Disney etc. Pretul de cazare intr-unul dintre hotelurile complexului include, de obicei, si intrarile in Parcul Disney.

  • Ai la dispozitie o multitudine de taramuri fermecate pe care le poti vizita: Vestul Salbatic, satul indian al lui Pocahontas, lumea lui Peter Pan etc.
  • Daca stii ca rezisti, te poti da in montagne-rousse sau te poti invarti in cestile Palarielului Nebun din Taramul Magic al lui Alice.
  • Disneyland Paris include si Gaumont Movieplex, un complex de 15 cinematografe, inclusiv de tip Imax. Mai mult decat atat, aici gasesti unul dintre cele mai mari ecrane pentru proiectii cinematografice din Franta.
  • Ai acces la restaurante cu specific diferit, de la bucatarie americana, pana la cea franceza si italiana.
  • Din asa-numita Statiune Disneyland Paris se organizeaza excursii catre Paris si imprejurimi. Intr-o astfel de excursie beneficiezi de vizite la Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Place de la Concorde sau de o plimbare pe Sena.

Costuri

  • Biletul pentru o zi (valabil un an de zile) costa aproximativ 35 de euro.
  • Daca alegi sa stai intr-unul dintre hotelurile din complexul Disneyland Paris, spre exemplu la Hotel L’Elysée Val d’Europe, pretul pentru o noapte si doua zile de cazare, cu mic-dejun si intrare in Disneyland, ajunge la aproximativ 136 de euro.
  • Daca vrei sa iei masa la Disneyland, preturile variaza intre 11 si 30 de euro de persoana.

Mai multe poze si detalii pe www.disneylandparis.com.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus