Esti aici
Femeia.ro > Femme de paris > Picnic pe malul Senei

Picnic pe malul Senei

Cand esti in Paris si prinzi o duminica insorita de primavara, e o idee buna sa organizezi un picnic, pentru ca oricum majoritatea restaurantelor sunt inchise. La fel si supermarket-urile. Dar nu te ingrijora, pentru ca cele mai bune produse locale le gasesti – ca si la noi, de altfel – la piata. Numai ca la Paris, exista cateva piete care sunt atat de bogate si de spectaculoase incat pot concura, in agenda unui gurmand, cu o vizita la Louvru sau cu o plimbare pe Champs-Élysées.

Marché Bastille, considerata de majoritatea parizienilor cea mai buna piata in aer liber, e deschisa de la 7 la 14.30, doar martea si duminica. Aici te lovesti de frantuzoaice care trag carucioare pentru cumparaturi (practice si colorate, sunt un accesoriu de nelipsit in garderoba localnicelor), dar si de turisti care se uita la tarabe prin vizorul camerei de filmat.

Miroase a patrunjel, coriandru, carne rumenita, vanilie si caramel. Crabii se misca incet pe patul de gheata, puii de la rotisor isi lasa grasimea peste cartofii noi, iar lumea sta in rand la coada, cu gandul la masa care va urma – probabil cel mai bun pranz din toata saptamana.

Pentru meniul de picnic, cumpara:

  • doua tipuri de paine (ai de unde alege, intre painea cu nuci, cea cu stafide, de secara, bagheta integrala sau alba, chiflele cu faina bio sau cu maia traditionala)
  • niste branza
  • masline din Provence
  • niste humus
  • niste legume marinate (de la standul arabesc)
  • cateva felii de jambon sau un pui rotisat
  • neaparat, la desert – o tarta cu fructe sau cateva felii de „gateau au fromage blanc” (o prajitura usoara, cu un strat impresionant de branza).

Dupa ce-ai facut piata, du-te in apropiata Place des Vosges (aici e si muzeul Victor Hugo), alege-ti o banca* la soare si infrupta-te din bunatatile Parisului.

* In majoritatea spatiilor publice, e interzis sa faci picnic pe iarba; insa gardienii mai trec cu vederea, daca nu exagerezi cu zgomotul si cu expunerea detaliata a meniului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus