Esti aici
Femeia.ro > Femme de paris > Rochii si ecleruri in Place de la Madeleine, Paris

Rochii si ecleruri in Place de la Madeleine, Paris

Ti se pare ca rochiile din vitrinele boutique-urilor pariziene reprezinta intruchiparea rafinamentului si al bunului gust? Inseamna ca nu ai degustat ultima colectie de ecleruri, si nici nu ti-ai odihnit privirea pe suprafata lucioasa, de lemn lacuit, a cutiilor cu praline.

In Paris, pe Rue Royale, mancarea este la fel de „regala” ca si pantofii Christian Dior sau vazele de flori de la Lalique. Aceasta strada care face legatura intre Place de la Concorde (piata in care era instalata ghilotina, pe vremea Revolutiei Franceze) si Place de la Madeleine (o recunosti dupa biserica din centru, construita in stilul unui templu grecesc, inconjurat de coloane corintice) te introduce in lumea mustarului de firma (Maille) si a celei mai noi colectii de macarons, de la Ladurée.

In culori pastelate, in ton cu aromele dulci (de la ciocolata, lamaie verde, vanilie, pana la trandafir, fistic, violete si lacramioare), aceste mini-sandvisuri pe baza de pudra de migdale si albus de ou sunt un „must-have” pentru toti cei care vor sa guste din moda pariziana.

In Place de la Madeleine, luxul ia forme si mai spectaculoase: rochiile de la Kenzo si accesoriile din cristal Baccarat par acceptabile ca pret, daca stai sa le compari cu un kilogram de trufe albe (cele mai rare si mai aromate ciuperci), care ajunge la vreo 6.000 de euro!

In schimb, mancarea de la alimentara este accesibila. Fauchon si Hédiard sunt „épiceries”, adica alimentare de lux, unde gasesti chifle decorate cu foita de aur, fructe aduse din toate colturile lumii, ecleruri a caror glazura o reprezinta pe Mona Lisa sau pe Brigitte Bardot (cand „animal print” era la moda, normal ca Fauchon vindea ecleruri cu model piele de leopard). Deci, cu doar 5-6 euro, poti fi si la moda, si cu stomacul plin (intra pe www.fauchon.com ca sa vezi ce a vazut Parisul).

La sfarsit, nu cumva sa parasesti Place de la Madeleine fara sa te… usurezi. Nu ma refer doar la bani: in partea dreapta, cum stai in fata bisericii, gasesti cea mai faimoasa si mai stilata toaleta din Paris; e de la 1905, are usi de lemn si geamuri pictate. Dar are si orar: de la 10 la 16.15, cu pauza de o ora la amiaza.

Iar daca tot ai intrat in atmosfera Belle Epoque, viziteaza si Maxim’s, pe Rue Royale; nu este doar un templu al stilului Art Nouveau, ci si restaurantul pe unde s-au perindat Marcel Proust, Greta Garbo, Aristotel Onassis sau Maria Callas.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus