Ca a pus la loc nu este din cauza curei...si in general nu prea are cura legatura cu "pusul la loc" ...A pus la loc pt ca a mancat mult si prost....este extraordinar de gurmand...si oricum s-a ingrasat la loc in 5 ani...deci regimul n-are legatura...Am tinut si eu acelasi regim o data cu el si de-atunci tot 50 kg am...Eu mananc normal (normal nu dupa parerea mea, care poate fi eronata, ci dupa parerea nutritionistilor). Multe fete spun ca dupa o cura au mancat "normal" si s-au ingrasat...Oare "normalul" despre care vorbesc ele este si sanatos?
Dupa orice cura de slabire, trecerea catre un regim alimentar normal se face treptat, introducandu-se alimente mai bogate in calorii putin cate putin, in timp.
Pt a fi sanatosi trebuie sa facem si foarte multa miscare!!!
Greseala pe care o fac multi/multe este ca dupa incetarea curei de slabire revin la vechile obiceiuri, obiceiuri care de altfel au dus acea persoana la ingrasare.Intr-adevar "castigi" mai multe kilograme ca inainte ...nu din cauza curei, ci pt ca organismul, intr-o cura de slabire hipocalorica isi ia "energia" din surplusul de grasime, ducand astfel la subtierea corpului iar in momentul in care primeste din nou caloriile de care a fost privat o perioada, el tinde sa-si faca "rezerve", adica acele kilograme de care te-ai descotorosit pe timpul curei se intorc si daca tu continui cu acest regim prost de alimentatie, normal ca mai adaugi cateva kilograme in plus.
Sper ca n-am fost prea acida...Chiar nu asta a fost intentia...Ci sa subliniez ca nu curele sunt de vina, ci lipsa de ambitie pe termen mai lung. Sunt de acord ca orice exces face rau unui organism...adica nu e bine sa tinem cura mult timp...trebuie insa sa ne informam si sa ne schimbam modul de a ne alimenta pt ca supraponderabilitatea poate duce la obezitate si obezitatea la multe disfunctii ale organismului si chiar la boli grave.
Va pupacesc mult si va doresc mult spor la slabit!![]()