Postat de
deeafily
Bun gasit fetelor! Am avut cateva postari pe aici ,insa a intervenit un subiect nou pe care vreau sa il impartasesc cu voi si poate sa imi dati niste sfaturi pentru ca ma aflu intr-un impas si nu stiu cum sa actionez.Sunt impreuna cu prietenul meu de aproapre 5 ani .Eu fac 31 ani anul acesta el 32.Cu toate astea el inca nu are ganduri de nunta.Am avut niste probleme de sanatate in ultimii doi ani , motiv pentru care nu ne-am prea gandit la nunta.Dar din toamna anului trecut totusi am inceput sa pun problema atat eu cat si cunoscutii nostri, intrebandu-ne daca facem nunta anul asta , ca ar cam fi timpul, etc.Le raspunde tuturor ca nu are unde sa stea dupa nunta ca salariile sunt mici (lucram in invatamant) .Este singurul motiv pe care il invoca.Noi nu suntem titulari pe post deci avem contract pe perioada determinata.Din aceasta cauza el tot sustine ca dupa nunta or sa intervina probleme , discutii, certuri pt ca nu vom avea unde locui, chirie nu putem sa ne luam , credit pt. locuinta nu ne acorda nici o banca avand perioada determinata in contract.Ii este bine asa din cate vad.Am purtat discutii cu el in aceste 2 luni de la inceputul anului , spunandu-i ca asa eu nu mai pot continua, ma simt dusa cu zaharelul pt ca nu am nicio garantie:cat sa mai astept , cand se va rezolva situatia astfel incat sa-i devina convenabila pt ca el sa poata sa isi asume raspunderea de a se casatori.Noi nu locuim impreuna dar locuim aproape unul de celalalt, ne intalnim in timpul liber si la serviciu(predam la aceeasi scoala).In ultimele 2 saptamani in urma unei discutii pe aceasta tema,eu am inceput sa ma port mai rece, mai distant , sa ma intalnesc mai rar cu el.Chiar si colegii au observat , iar cei care stiu problema, chiar i-au zis cred sunandu-l si spunandu-i de ce sunt asa. Si el m-a intrebat acum 2 zile ca ma port altfel. Si i-am spus de ce , iar el iar mi-a aruncat ca daca "avem hartia semnata " unde stam , ce facem dupa?.Acum va intreb pe voi, ce sa fac? Cum sa mai pun problema ? Mi-e si groaza ca da se va ajunge sa ne casatorim si v-om trece prin probleme(de ex. probl financiare) el mi le v-a arunca mie reprosandu-mi ca mie mi-a trebuit nunta , ca de asta ne merge rau si ca mai bine eram inainte de a fi casatoriti.Mie deja mi s-a umplut paharul si simt ca tre sa fac ceva:ori ne despartim pt ca nu mergem in aceeasi directie, ori ne casatorim asa cum face toata lumea firesc, dupa o relatie de prietenie. Asa ca astept sfaturi de la voi indiferent de ce opinie aveti.