...si daca acel cavaler (

) cam uita sa ceara mana?!?...ce ne facem cu fetele care ASTA asteapta?!?...
Dar eu pun altfel problema.
Romantismul apartine amandurora!
Dreptul de a initia un moment unic in viata este dreptul amandurora, nu numai al lui!
O cerere in casatorie facuta de ea, nu e mai putin romantica, spectaculoasa, de neuitat, ca cea facuta de el!
A-l cere tu pe el, nu il face pe barbat sa fie mai putin barbat, puternic sau masculin, iarasi este o prejudecata adanc imprimata in constiintele oamenilor!
La cat sunt fetele de inventive si cu idei, s-ar crea niste momente tulburatoare si la fel de emotionante ca ale baietilor, ba uneori poate chiar mai deosebite!
De ce n-ar fi fata capabila sa hotarasca inceputul legal al vietii in doi? De ce ar trebui sa astepte pana se hotaraste distinsul cavaler?...
Eu zic ca orice fata cu curaj, care stie ce vrea de la viata, de la partener, care isi doreste si isi implineste visuri si teluri, poate la fel de bine sa faca acest gest...
Si da, tine si de curaj si de personalitate, tine si de cat de stapana esti pe viata ta! Ca una e sa fii o fata timida, care depinde financiar (sau in alt fel) de parinti sau de viitorul sot, si alta e sa fii un om cu pareri proprii, cu putere de decizie, DE A-TI DECIDE PROPRIA VIATA. Aproape niciodata nu vei vedea o fata crescuta in prejudecati, cu frica de biserica, de oameni, de societate, ca face ea acest pas! De cele mai multe ori, o fata educata ca trebuie sa stea la cratita, la curatenie, si a carei singura menire este sa faca copii si sa-si asculte barbatul (ohooo, din pacate inca sunt o groaza de familii care isi educa astfel fetele), nu va indrazni in veci sa faca acest pas!
Asta nu inseamna ca voi, fetelor, cele care l-ati lasat pe el sa faca pasul asta, nu sunteti puternice!
Dar nu inseamna nici ca daca altele aleg asta, atunci distrug romantismul momentului!
Da, eu consider ca o fata ar putea la fel de bine sa fie ea initiatoarea acestui gest unic si de neuitat al cuplului!