Postat de
deeaghe
Parerea mea, fara suparare acum, e ca daca te apuci sa fi nas doar ca sa ai pretentii si cui sa scoti ochii ptr ca tu ai facut sacrificii mai bine nu o faci. Noi ne intelegem bine cu nasii, dar ne vedem rar si vorbim rar. Asa sunt ei, nu ne suna, doar noi si noi am inceput sa ii sunam doar la ocazii. In rest cand ne vedem sunt super ok, nu se vede ca o relatie ptr ca trebuie. Ca nasi, da, trebuie sa platesti diverse chestii, sa dai bani la masa nu sa fie finii multumiti ca au avut doi oameni sa le tina lumanarile la biserica si ei au platit tot. Nu mi se pare normal. Acum sa fim seriosi din toata saracia 1000 de lei sa dai acolo la masa tot gasesti, macar asa sa nu fie plicul gol. E putin, dar macar asa, ceva acolo. Noi am botezat baietelul unor prieteni in 2016. Eram in renovare cu casa, ne mancase o groaza de bani, au fost lasati de nasi pentru ca nu s-au inteles in privinta numelui copilului, ceea ce iar mi se pare o porcarie, si ne-au intrebat pe noi cu 3 saptamani inainte de botez daca vrem, daca putem, fara pretentii, bani, lumanare etc. Cu toate cheltuielile pe care aveam, i-am ajutat. Am platit si lumanrea, am luat si hainute, trusou si toate cele. Nu am putut sa dam mai mult de 500 de lei la masa, ei ne-au inteles. Abia ce trecusera si ei prin ce treceam noi si oricum nu aveau pretentii. Am considerat ca dam cat putem si ne revansam noi in timp si i-am cumparat diverse chetrii necesare lui: scaunel pentru mancare, cand a fost timpul, jucarii, hainute... Nu sunt deloc de acord cu nasii care sunt acolo ca sa fie si nu isi asuma rolul de nasi. Nasii nu sunt doar ca sa tina lumanrile in biserica si nici pe alea de cele mai multe ori, pentru ca le tin domnisorii de onoare. Acum fara suparare, dar rolul nasilor este cu totul altul si da sunt de acord ca nasii cheltuie la fel cum si finii cheltuie. Daca te gandesti la cate cheltuieli esti supus cand faci o nunta: haine, bucgete, aranjamente, bautura, si mult, multe, multe, poti totusi ca nas sa platesti si tu 500 de lei la biserica, 300 pe doua lumanari, 200 sute pe un voal, 30 pe o esarfa si 50 pe o turta. Cat fac astea? 1200? 1300? Hai ca nu e asa mult.