pai intai tb sa vb cu un arhitect, sa-i spui ce si cum, si dupa cred ca tb sa mergeti la primarie cu proiectul. dar nu stiu sigur. nu e patrimoniu casa, nu? te intreb, pt ca prietenul meu a avut niste probleme cand a renovat o casa care era patrimoniu si i s-au sistat lucrarile. a venit ministerul culturii, primaria etc. mai e ceva si cu disciplina in cosntructii care cred ca e la primarie, dar nu stiu sigur, o sa-l intreb pe prietenul meu mai pe seara si iti spun.
valen, am gasit ceva de net... http://www.aproape.ro/text/38386783-582.html
Ca sa iti faci o prima idee poti consulta PUG-ul Bucurestiului, ca sa afli procentul de ocupare al terenului pe zona, regimul de inaltime... cateva date de baza si compari ce ce date aveti voi in cadastrul casei... sau faceti voi 2, 3 masuratori daca nu aveti cadastru. E simplu de facut un calcul apoi ca sa vezi cu cat ai mai putea sa te extinzi, la sol si pe inaltime. Daca e draguta tipa de la serviciul urbanism de la Primaria de sector cred ca poate sa-ti spuna ea cateva date din PUG, ti le notezi si vezi acasa ce si cum... O sa-ti dea date legate de POT (procentul de ocupare al terenului), CUT (coeficientul de utilizare), regim de inaltime si daca e in zona protejata. Macar stii cam la ce sa te astepti, chiar daca nu or fi chiar datele exacte...
multumesc fetelor..
e incredibil de complicat ce ziceti voi..
o sa caut pe net sa vad daca gasesc ceva date
noi ne-am apucat de facut casa de vacanta la valcea, dar iti tb bani, timp si nervi ca sa zic asa. tbs a stii sigur ce vrei ca stii cum iti faci clculul la bani, avem fundatia deja facuta, mai tb doar sa o ridicam, o sa fie totusi usor ca o facem din lemn, noi am fi vrut in Buc dar nu gasim terendin pacate ca nervi avem sa o facem si gasim noi resurse de nervi. Bafta ce sa iti zic