M-am hotarat sa va scriu pentru ca tin minte ca s-a mai discutat despre anticonceptionale si parerile au fost impartite, pot fi bune sau rele.
Va scriu acum situatia mea, in care anticonceptionale pot sa spun ca poate m-au salvat.
Am fost la un consult ginecologic complet (al doilea din viata, prima experienta a fost traumatizanta, asa ca am amanat mult urmatoarea) acum recent. Pana acum am fost doar la discutii cu medici dar pana la consult nu mi-am facut curaj sa merg. Am luat anticonceptionale recomandate de medic si ani de zile(5-6 ani). Acum un an am hotarat cu sotul ca nu le mai iau ca in viitor cand vrem bebe sa nu fie in organism. Auzisem si eu povestea ca e bine sa faci pauza cateva luni inainte sa faci bebele.
Surpriza neplacuta a venit la consult. Am aflat ca am ovare polichistice(daca gresesc denumirea sa ma corectati), iar chisturile sunt de la ovule care s-au format si nu s-au eliminat. Am 4-5 pe cate un ovar. Doctorita mi-a spus ca acestea nu se mai retrag, si se vor face mereu altele. Mi-a zis ca e foarte bine ca am luat anticonceptionalele toti acesti ani, ca e posibil ca daca nu luam sa fi avut deja ovarele acoperite de chisturi care pot duce pana la sterilitate.
Acum mi-a spus sa nu ma speriu, doar ca trebuie din nou sa pun ovarele in repaus si cand vom vrea bebe cu un pic de ajutor se va putea.
Nu stiu daca e adevarat tot ce mi-a spus, sau daca am inteles bine, poate cele care sunt in domeniu imi mai spun pareri. Ce e cert chisturile sunt ca le-am vazut clar si eu, sunt la fel, nici mai mari nici mai mici, parca as avea margele prin burta

, deci slabe sanse sa scada, dar partea buna ca nici nu mai cresc.
Astept sfaturi si pareri, multumes.