Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 10 mituri despre frumusete

10 mituri despre frumusete

Am făcut o listă cu cele mai comune mituri despre frumuseţe, în fapt tot atatea erori pe care le faci când este vorba despre îngrijirea tenului.

1. Pentru curatarea tenului nu se foloseşte apa. Fals! Specialiştii te sfătuiesc să eviţi spălarea feţei, însă recomandarea se referă la evitarea folosirii unor produse agresive de curăţare. Dermatologii susţin că toate produsele de demachiere sunt astfel concepute încât să completeze acţiunea de curăţare cu cea a apei, nu să înlocuiască apa.

2. Fondul de ten și pudra acoperă ridurile. Fals! Efectul este exact invers. Produsul se adună în pliurile pielii la fiecare contracţie a muşchilor faciali, iar ridurile devin mai vizibile cu cât stratul de fond de ten sau de pudră este mai gros. Foloseşte fond de ten, dar în strat foarte subţire, într-o nuanţă deschisă, pentru a reflecta lumina.

3. Un strat mai gros de crema, pentru un ten mai protejat! Flas! Capacitatea de absorbţie a pielii nu este nelimitată. Epiderma îşi ia din produs atât cat are nevoie, iar excesul nu va face decât să dea un luciu inestetic pielii. Crema de faţă se aplică într-un strat subţire pe faţă, iar excesul de cremă se îndeparteaza cu ajutorul unui şerveţel de hârtie.

4. Fondul de ten este mai usor de întins dacă îl amesteci cu demachiant. Fals! Acţiunea specifica demachiantului este îndepartarea stratului de fard. Mult mai eficientă este amestecarea fondului de ten cu puţina cremă hidratantă sau aplicarea produsului pe pielea umedă. O altă metodă de aplicare a fondului de ten este întinderea produsului pe pielea uscată şi uniformizarea aplicării prin tamponarea feţei cu palmele umede.

5. Un produs exfoliant este eficient doar dacă este puternic. Fals! De fapt, folosirea în mod repetat a unui produs exfoliant agresiv duce la sensibilizarea pielii şi poate provoca apariţia unor afecţiuni precum eczeme sau iritaţii. Cele mai bune sunt produsele care au o acţiune exfoliantă blândă. Nici în privinţa măştilor din fructe nu este recomandată aplicarea zilnică, deoarece acizii conţinuţi în fructe pot afecta, în timp, tenul.

6. Pentru machiajul ochilor deschişi la culoare nu se folosesc farduri în aceeaşi nuanţă.
Fals! În realitate, folosirea unei nuanţe apropiate de cea a ochilor va accentua culoarea naturală a irisului. Totuşi, nu este indicat să te machiezi într-o nuanţă mult prea închisa faţa cea naturală, deoarece vei evidenţia prea tare ochii.

7. Fardurile stralucitoare sunt doar pentru tinere. Fals! Tenul unei femei mature este mai tern şi mai obosit decât cel al unei tinere, deci puţină strălucire nu-i va strica. Mai mult chiar, reflexele luminoase vor face ca pielea să pară mai întinsa şi vor abate atenţia de la riduri. Sunt recomandate fondurile de ten reflectorizante, fardurile de obraz cu particule strălucitoare, precum şi gloss-urile colorate.

8. Rozul conferă un aspect natural pielii. Da, dar numai în anumite cazuri! Tonurile de roz sunt recomandate doar persoanelor care au pielea deschisă la culoare. Un ten măsliniu, fardat într-o nuanţă de roz, va avea un aspect de neplăcut. Pentru brunete sunt recomandate nuanţele de bej, portocaliu şi auriu. Blondele rămân cu rozul.

9. Buzele par mai pline daca conturul lor este vizibil. Fals! Un contur închis al buzelor şi un ruj mai deschis cu cateva tonuri te face artificială şi vulgară. Specialiştii recomanda folosirea unui creion de contur mai deschis la culoare decat rujul. Astfel vei evita situaţia neplacuta ca rujul sa se ştearga, iar conturul sa devina vizibil. Pentru ca buzele sa para mai pline, poţi apela la alte trucuri: rujuri deschise la culoare, uşor sidefate sau gloss-uri lucioase.

10. Conturarea ochilor cu dermatograf negru va face ca ochii sa para mai mari. Efectul este exact invers! Conturul negru din jurul ochilor va face ca ochii sa para mai mici decat sunt în realitate! Aplicarea unei linii de contur cu un dermatograf deschis (bej sau alb) va conferi o intensitate deosebita privirii şi va face ca ochii sa para mai mari.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns