
Micile probleme îți dau mult de furcă nu doar să le tratezi, ci și să le ascunzi. Pentru cele mai comune neplăceri, am găsit remediile cele mai rapide. În scurt timp, grijile pot deveni doar amintire.
Sunt o grămadă de cosmetice care ne ajută în situații dificile, dar nu întotdeauna sunt la îndemână sau nu te înduri să faci o investiție pentru o problemă ocazională. Există o grămadă de soluții naturale de folosit când acestea apar. Iar când situația tinde să devină serioasă, fă-ți o trusă de urgență din produse eficiente!
Coșuri
Unul și e suficient ca aspectul sexy și feminin să se transforme într-unul adolescentin și deloc agreabil. Pe lângă cosmeticele cu care le acoperi și le usuci, ai la îndemână câteva variante naturale cu acțiune rapidă, care te ajută să scapi rapid de coșurile ivite din senin!
Gheața calmează pielea, în special zona afectată. Grăsimea și murdăria sunt îndepărtate, iar roșeața și inflamația – mult diminuate. Pune un cub de gheață într-un tifon și presează-l direct pe coș. Mulți specialiști susțin că aplicarea zilnică de gheață zdrobită și învelită în tifon ține la distanță coșurile.
Aplică direct pe coș puțină miere. Este un tratament excelent pentru acnee grație acțiunii antiseptice, care calmează inflamația și vindecă erupția. Lasă mierea pe piele până la 30 minute și apoi clătește.
Lămâia este o altă soluție la care să apelezi când vrei să scapi rapid de coșuri. Zeama de lămâie distruge bacteriile, reduce roșeața și chiar șterge urmele lăsate de acnee.
Pasta de dinți este și ea un tratament eficient, dar albă să fie, nu verde, nici albastră ori altă culoare! Ea va usca rapid coșul. Aplică o cantitate de mărimea bobului de mazăre și las-o să acționeze cât mai multe ore, eventual peste noapte.
Puncte negre
Cu siguranță, ai tendința să le storci, lucru absolut contraindicat. Inflamația este cel mai mic deranj. În porii destupați intră ușor bacterii de pe degete și infecția poate lua locul punctelor negre. Există benzi speciale la farmacie și supermarket, dar poți prepara unele naturale foarte eficiente. După îndepărtarea sedimentului negru, aplică un tonic pentru dezinfectarea zonei și închiderea porilor.
Plasture natural – amestecă o lingură cu miere și una cu lapte și introdu vasul la microunde 5-10 minute. După ce se răcește, ajungând la o temperatură suportabilă, aplică pasta lipicioasă pe nas și ține-o 15 minute. La final, îndepărtează cu apă caldă.
Apă tonică – lasă la macerat șapte zile trei linguri cu frunze de mentă tocate în trei linguri cu oțet de mere. Strecoară și adaugă o ceașcă de apă fiartă. Păstrează la frigider și folosește după aplicare plasturelui, dar și ca să previi apariția punctelor negre, o dată pe săptămână.
Cuperoză
Dacă ai o astfel de problemă, trebuie să fii delicată cu pielea. Cuperoza atrage după sine nu doar roșeața, ci și uscăciunea și sensibilitatea tenului. Indiferent de tipul tenului tău, folosește produse destinate tenului sensibil, dar și creme cu SPF. Protecția solară este importantă, razele ultraviolete fiind unul dintre factorii favorizanți și chiar agravanți.
Dormi! Deși nu există un remediu naturist pentru această problemă, somnul reduce stresul, un alt factor declanșator pentru rozacee. În completarea tratamentului cu cremă, asigură-ți un somn odihnitor. Pe timpul somnului, pielea se reface mai ușor și roșeața se poate diminua în acest mod.
Ten tern
Când este luminos, tenul pare mai tânăr, iar ridurile se văd mai puțin, pe când, ternă, pielea capătă un aspect îmbătrânit. Chiar dacă nu te supără nimic, nu lăsa aspectul să-ți fure din farmec. Pielea obosită sau afectată de poluare este ternă. Prima regulă pentru a contracara acest aspect este să te odihnești mai mult, apoi ocupă-te de luminozitate. Mama natură ne oferă o mulțime de ingrediente care să ne scape de pielea moartă și să-i confere pielii un plus de luminozitate.
Lămâia este alimentul ideal, fiind bogată în vitamina C, un antioxidant care dă tonus pielii și care are proprietăți de albire a acesteia. Începe ziua cu un pahar de apă și zeama de la o lămâie pentru a scăpa de toxinele din organism și apoi freacă-ți tenul cu pulpa rămasă pe coajă, pentru a-i aduce un plus de luminozitate. Lasă zeama 2-3 minute pe față și apoi clătește cu apă rece.
Ciocolata este o altă minune pentru ten. Alege-o pe cea mai neagră și topește câteva cubulețe în două linguri cu lapte. Pasta obținută ține-o pe ten 15 minute. Antioxidanții din cacao curăță pielea și îi dau prospețime.
Cearcăne
Ușor apar, greu scapi de ele! Multe creme de ochi au acest beneficiu, dar uleiul de migdale acționează și el spectaculos! Înainte de culcare, pune pe deget o picătură de ulei și masează zona cenușie. Fă acest tratament timp de două săptămâni.
Compresele cu apă de trandafiri ținute pe ochi pentru zece minute au ca efect calmarea ochilor obosiți și reducerea cearcănelor.
Cataplasmele cu frunzele de mentă zdrobite aplicate sub ochi 20 de minute stimulează circulația și reduc din intensitatea cearcănelor.
Prepară un mix din suc de ananas și pudră de turmeric. Această pastă te ajută să scapi rapid de cearcăne (se aplică sub ochi, timp de zece minute).
Mâcărimi
Sunt extrem de neplăcute, dar trebuie să știi că apar ca urmare a unei breșe în ritualul de îngrijire. Pielea nu este suficient de hidratată, iar mâncărimea e semnalul uscăciunii! Pielea are nevoie de mai multă hidratare, iar uscăciunea trebuie preîntâmpinată pentru ca tratamentul să fie eficient. Pregătește o baie caldă care să înmoaie pielea și apoi aplică un scrub printr-un masaj delicat. Poți alege unul din comerț sau un pumn de zahăr, tărâțe sau mălai. Adaugă în apa de baie două lingurițe de ulei, iar după ce aceea, masează-ți trupul cu o cremă de corp. Este un excelent tratament de hidratare, cu care nu ai cum să dai greș. Repetă-l zilnic, până când scapi de această problemă!
Piele rugoasă
Pielea solzoasă este și ea semnalul că apa din tegumente este într-o cantitate mică. Ca să preîntâmpini apariția mâncărimilor, începe procesul de hidratare rapid. Uleiul face minuni, dar de data asta nu-l adăuga în baie, ci folosește-l în locul cremei de corp. Încă de la prima aplicare vei simți pielea mult mai catifelată.
Fire de păr crescute sub piele
E una dintre problemele care apar când după folosirea aparatului electric pentru a îndepărta firele de păr nedorite. Este marele lui păcat, pe lângă foarte multe beneficii și avantaje. Exfolierea este tratamentul ideal pentru a scăpa de această problemă, iar zațul este un bun aliat. După primul tratament nu vei elibera toate firele, dar, încet-încet, vei scăpa de neplăcuta problemă. Fă această exfoliere înainte de epilare și apoi o dată pe săptămână. Schimbă și metoda de epilare – alege cremele depilatoare sau ceara. Și ele vor asigura o exfoliere delicată a pielii, contribuind astfel la eliminarea neplăcerii.
Dar, după atâta exfoliere, nu uita să hidratezi pe măsură pielea cu un unt de corp.
Unghii casante
Prima măsură pe care să o iei în această situație este renunțarea la lacul de unghii pentru o vreme. Oricât de inofensiv ți se pare, chiar și luciul poate agrava situația, așa că mai bine renunță și aplică în fiecare zi ulei de măsline, fie printr-un masaj delicat, fie punând ulei într-o ceașcă și ținând unghiile în el preț de zece minute. Frecvent, unghiile casante au drept cauză demineralizarea organismului, iar ceaiul de coada-calului te ajută să contrabalansezi foarte repede acest aspect.
Coate, genunchi și călcâie aspre
Alege cel mai abraziv scrub sau chiar o piatră ponce, iar când pielea este bine înmuiată, freacă zdravăn aceste zone, apoi clătește, zvântă pielea cu prosopul și aplică de îndată cea mai grasă cremă pe care o ai. Cremele de picioare sunt ideale în astfel de situații.
Citește și:
Gâtul, decolteul și coatele, mereu o problemă?
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.01/7.01.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com