
Uneori epilarea e dureroasă, alteori pielea se irită, iar firele de păr cresc sub piele. Câteva trucuri și secrete te ajută să ai pielea catifelată pentru mult timp, dincolo de orice problemă.
Ceara rămâne una dintre metodele cele mai sigure de îndepărtare a părului nedorit, însă nu toate zonele pot fi epilate în acest mod. Aparatul electric este rapid, mai puțin dureros, comod, dar nici pe el nu ai cum să-l folosești pentru orice zonă, iar punctul său vulnerabil îl reprezintă creșterea firelor de păr în piele. Cremele, spumele sau lama sunt și ele metode rapide, însă părul crește la loc foarte repede. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru o epilare eficientă și fără riscuri!
Sfaturi utile:
- Pentru a reuși să prinzi toate firele de păr, exfoliază pielea înainte de epilare. Există aparate de epilat de ultimă generație care prind și firele foarte scurte, aproape de mărimea unui bob de nisip, dar exfolierea este esențială pentru a elibera toate firele din piele, operațiunea având astfel efect maxim.
- Cu precădere în zonele sensibile, inghinal și axilar, epilează-te după perioada ciclului menstrual întrucât sensibilitatea pielii și durerea sunt mai reduse. În plus, ritmul de creștere a părului va fi mai lent și te vei bucura de o piele fină o durată mai lungă.
- Dacă alegi ceara, firul de păr ar trebui să fie de 3-8 mm ca să fie prins și smuls din rădăcină. Dacă este mai lung, scutează-l înainte de epilare!
- După smulgerea firelor de păr, vei evita câteva ore dușurile și efortul fizic, care ar stimula transpirația abundentă și ar face pielea să se irite.
- Epilează-te cu două zile înainte de expunerea la soare! Pielea ușor iritată se arde ușor sau se poate pigmenta.
- Alege doar ceara de unică folosință. Chiar fiartă și strecurată, pot rămâne resturi biologice care ar face-o neigienică.
- Nu încerca să te epilezi singură cu ceară în zona inghinală mai mult de linia bikinilor, fiindcă pielea este mai moale și e nevoie de o smulgere fermă. De epilator, care e foarte dureros, nici nu poate fi vorba!
- Înainte să folosești ceara sau epilatorul, dacă pielea este umedă, presară puțină pudră, astfel ca firele să fie prinse ușor și smulse.
- Cum nu toate firele de păr au același ritm de creștere, e nevoie de o epilare la 2-3 săptămâni.
- Aplică în zonele sensibile pudră baneocin pentru a elimina bacteriile și a evita apariția foliculitei.
Citește și:
Epilarea inghinala, pana unde?
Epilare fina, picioare catifelate
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.27/09.07.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com