
Aplici ulei pe fata
Chiar daca acesta este benefic pentru hidratarea tenului si mentinerea catifelarii, evita demachiantele uleioase si celebrul ulei de argan daca ai tenul gras: un strat de ulei va stimula glandele sebacee sa produca si mai multa grasime.
Folosit prea des, chiar si cand tenul este uscat si are nevoie de un asemenea tratament, uleiul poate ingreuna hranirea si oxigenarea lui.
Iei suplimente in combinatie cu medicamente
Vitaminele si mineralele sunt bune pentru sanatate, cine s-ar gandi c-ar putea sa-ti faca vreun rau? Luate fara prescriptie medicala si in acelasi timp cu un tratament recomandat de medic, reduc eficienta acestuia, dar pot afecta si sanatatea tenului.
- Citeste si: Secrete pentru ingrijirea fiecarui tip de ten
Spre exemplu, suplimentele de calciu reduc actiunea antibioticelor sau a hormonilor tiroidieni, iar vitamina D scade actiunea medicamentelor impotriva colesterolului. Interferenta acestora are efect si asupra tenului, in sensul ca pielea isi pierde luminozitatea, devenind terna si livida.
Folosesti orice fel de produs de machiaj
Exista ingrediente care provoaca alergii cutanate; in general, e vorba despre coloranti si conservanti care pot duce la blocarea porilor si la iritarea sau ingrasarea pielii. Observa daca iti ies bubite pe fata dupa ce folosesti un anumit fard de obraz, o crema mai ieftina sau un fond de ten fara brand.
Consumi multa sare
Pentru a face fata alimentelor sarate, organismul consuma multa apa, inclusiv o mare parte din apa necesara hidratarii si mentinerii sanatatii pielii. Aceasta isi pierde elasticitatea si se rideaza usor; mai mult, pot aparea edeme la nivelul fetei si pungi sub ochi.
- Citeste si: 6 pasi pentru a diminua porii dilatati
Pui presiune pe ten
La propriu, adica presezi cu putere telefonul de obraz, sustii pe fata in mod constant un instrument, cum ar fi vioara, sau pur si simplu te tii de falca in timp ce stai la televizor sau in fata calculatorului. Aceasta presiune afecteaza circulatia o multime de bacterii, ducand in mod frecvent la eruptii cutanate si acnee.
Mananci multe proteine
Digerarea proteinelor presupune consum mare de energie din partea organismului si chiar din acest motiv acestea sunt recomandate in dietele de slabire, insa aceasta energie este luata si din cea alocata frumusetii.
Ca urmare, e favorizata aparitia cearcanelor, este afectata grosimea parului, dar si productia de colagen, substanta care are menirea de a repara micile leziuni ale pielii. Asadar, redu aportul de proteine si adauga in dieta mai multe legume si fructe.
Folosesti prea mult cortizon
Cremele si pastilele cu cortizon sunt ideale pentru a calma o eruptie cutanata sau intepaturile de tantari. In formele usoare, cortizonul diminueaza roseata si umflaturile, dar, cand devii dependenta de el, poate provoca reactii adverse si, dincolo de sensibilitatea crescuta la infectii, genereaza fragilitate vasculara si duce la subtierea pielii.
Cremele cu cortizon folosite in exces se fac vinovate si de ruperea firelor de colagen si aparitia vergeturilor.
- Citeste si: Tratamente naturale pentru acnee
Iti plac cartofii prajiti si ciocolata
O dieta nesanatoasa afecteaza si aspectul pielii. Abuzul de alimente cu indice glicemic ridicat – zaharul rafinat, painea alba, pastele si alimentele prajite – duce la aparitia acneei.
Utilizezi instrumente de machiaj pe care nu le cureti
Pensulele sunt accesorii in care bacteriile se cuibaresc cu usurinta, iar la fiecare aplicare, odata cu fardul, punem pe fata cateva zeci de bacterii. Asa cum parul trebuie spalat regulat, la fel pensulele trebuie curatate la cel putin 1-2 luni.
- CIteste si: Secretele pielii catifelate
Fumezi
Fumul blocheaza porii, iar caldura degajata de tigara duce la ingrosarea tenului si la uscarea lui. Apar rapid puncte negre, riduri fine ca urmarea a uscarii excesive a pielii.
Iei diuretice
Te pot ajuta sa reduci tensiunea arteriala, insa provoaca si un dezechilibru electrolitic, iar acest aspect se rasfrange si asupra tenului: pielea se usuca, se exfoliaza si apare acneea.
Citeste si: Cum scapi de punctele negre